Kalenteri

Aalto-kaupunkien verkosto

Aalto-kaupunkien verkosto perustettiin 3.2.2016 Jyväskylässä. Verkoston jäsenkaupunkeja ovat Alajärvi, Espoo, Eura, Helsinki, Jyväskylä, Kotka, Kouvola, Paimio, Pori, Rovaniemi, Seinäjoki, Varkaus ja Turku.

Aalto-kaupungit muodostavat keskenään tasavertaisen toimijaverkoston, riippumatta paikkakunnan koosta tai siellä sijaitsevista Aalto-kohteiden lukumäärästä. Vapaamuotoista verkostoa laajennetaan edelleen kutsumalla mukaan kaupunkeja ja kuntia, joissa sijaitsee merkittäväksi luokiteltavaa Alvar Aallon arkkitehtuuria. Verkoston toimintaa koordinoi Alvar Aalto -säätiö.

Verkoston tavoitteena on lisätä Aalto-tietoutta Suomessa ja ulkomailla. Voimien yhdistäminen viestinnän ja markkinoinnin saralla edistää muun muassa näyttely-, matkailu- ja tapahtumatuotannon näkyvyyttä ja saavutettavuutta. Tämä palvelee ennen kaikkea matkailijoita, joiden erityisenä kiinnostuksen kohteena on rakennettu ympäristö, arkkitehtuuri ja Alvar Aallon tuotanto.

Tulevaisuudessa verkostoa laajennetaan koskemaan myös ulkomaisia paikkakuntia, joilla sijaitsee merkittäviä Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia. Tavoitteena on, että verkosto kasvaa vähitellen kaikki Aalto-kaupungit kattavaksi kansainväliseksi toimijaksi. Kokonaisuudessaan Aalto-kaupunkeja löytyy nelisenkymmentä ympäri maailman.

 

Alajärvi www.alajarvi.fi

Espoo www.espoo.fi

Eura www.eura.fi

Helsinki www.hel.fi

Jyväskylä www.jkl.fi

Kotka www.kotka.fi

Kouvola kouvola.fi

Paimio www.paimio.fi

Pori www.pori.fi

Rovaniemi www.rovaniemi.fi

Seinäjoki www.seinajoki.fi

Turku www.turku.fi

Varkaus www.varkaus.fi