Kalenteri

Tietosuojakäytäntö

Tietosuoja on meille tärkeä  asia ja käsittelemme aina kaikkia henkilötietoja huolellisesti ja sovellettavien lakien ja määräysten mukaisesti. Olemme sitoutuneet kunnioittamaan oikeuksia, jotka liittyvät tallennettuihin henkilötietoihin. Käsittelemme tietoja EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaan.

Tämä tietosuojaseloste koskee Alvar Aalto -säätiön verkkopalvelujen käyttäjiä ja kontaktienhallintajärjestelmämme käyttöä viestinnässä asiakkaiden suuntaan.

Rekisterinpitäjä

Henkilötietojesi käsittelystä vastaa Alvar Aalto -säätiö (rekisterinpitäjä), Y-tunnuksemme on 0714145-5.

Alvar Aalto -säätiö pitää yhteyttä arkkitehtuuri- ja kulttuurialan toimijoihin sekä omiin yleisöihinsä. Tarjoamme tietoa toiminnastamme, kuten näyttelyistä, rakennussuojelusta, tutkimuksesta ja tapahtumista. Tämä  toiminta edellyttää henkilötietojen käsittelyä ja henkilörekistereiden ylläpitoa. Pidämme tärkeänä tiedon levittämistä Alvar Aalto -säätiön perustehtävän toteuttamiseksi.

Uutiskirjeiden, tiedotteiden ja markkinointiviestien lähettäminen

Voit liittyä halutessasi sähköpostilistoillemme verkkolomakkeella ja myös erota niistä milloin tahansa klikkaamalla viestissä olevaa linkkiä. Ilmoitamme aina selvästi mistä sähköpostituslistasta on kyse, eli voit itse valita mille listalle haluat kuulua. Uutiskirjelistamme löytyvät tältä sivulta.

Tapahtumiin liittyvä viestintä

Lähetämme kutsuja tapahtumiin, kuten näyttelyn avajaisiin tai seminaareihin kohdennetusti. Käytämme tietoja ilmoittautumisten ja osallistujalistojen hallintaan ja tapahtumaan liittyvään viestintään. Voit kieltäytyä vastaanottamasta viestejä koska tahansa klikkaamalla sähköpostissamme olevaa linkkiä.

Muu viestintä asiakkaiden suuntaan

Voimme ottaa yhteyttä, mikäli olet käyttänyt säätiön palveluja, kuten esim. varannut opastettuja kierroksia. Voimme myös profiloida suuntaamiamme viestejä yleisellä tasolla, esimerkiksi lähettämällä arkkitehtuurin tutkimukseen liittyviä viestejä korkeakouluissa toimiville tutkijoille.

Evästeiden käyttö

Käytämme evästeitä alvaraalto.fi, shop.alvaraalto.fi ja visit.alvaraalto.fi sivustoilla parantaaksemme ja kehittääksemme verkkopalveluitamme. Evästeet ovat käyttäjän tietokoneella lähetettäviä ja siellä säilytettäviä tiedostoja, jotka mahdollistavat usein sivuilla vierailevien kävijöiden tunnistamisen.

Seuraamme kävijäliikennettä esimerkiksi tutkiaksemme mitkä sisällöt ovat suosittuja tai mistä lähteestä verkkosivuillemme useimmin tullaan. Evästeiden avulla saatu tieto on anonyymiä eikä sitä yhdistetä muihin keräämiimme tietoihin.

Evästeet mahdollistavat myös kohdennetun mainonnan verkkosivuston kävijälle. Jos käytämme kohdennettua mainontaa, käytämme luotettujen, kolmansien osapuolten kuten Googlen ja Facebookin, mainosverkkoja. Kolmannen osapuolen tarjoamiin palveluihin sovelletaan kyseisen osapuolen käyttö- ja muita ehtoja.

Verkkokaupan shop.alvaraalto.fi käyttäminen edellyttää evästeiden sallimista. Tunnistautuminen evästeiden avulla on tärkeää, jotta ostotapahtuma olisi mahdollisimman turvallinen. Verkkokaupan rekisteri- ja tietosuojaseloste löytyy täältä.

Henkilötietojen säilyttäminen, päivittäminen ja hävittäminen

Käsittelemämme henkilötiedot ovat pääsääntöisesti tietoja, jotka asiakas on itse ilmoittanut meille esimerkiksi tilaamalla uutiskirjeemme. Henkilötiedot hävitetään henkilötietolain mukaan, kun niiden säilyttämisen oikeudellinen peruste lakkaa. Voit pyytää omien tietojesi poistamista ottamalla yhteyttä meihin ja esim. määritellä milloin et halua enää vastaanottaa markkinointiviestejä sähköpostitse meiltä.

Tietojen suojaus

Säätiön hallussa oleviin henkilötietoihin on pääsy vain niillä työsuhteessa olevilla henkilöillä joiden työhön kyseisten tietojen käsittely kuuluu. Rekistereiden tietojen käsittely edellyttää salasanaa ja käyttäjätunnusta sekä riittäviä käyttöoikeuksia. Rekisterit on suojattu ulkopuoliselta käytöltä. Esimerkiksi verkkokaupan asiakastietoihin on pääsy verkkokaupan tilauksia ja opastettujen kierrosten varauksia käsittelevillä henkilöillä.

Lisäksi henkilötietoihin on pääsy kyseessä olevan järjestelmän kehittäjillä jotka ovat sitoutuneet henkilötietojen tietoturvalliseen käsittelyyn. Tällaisia ovat Alvar Aalto -säätiön kanssa sopimussuhteessa olevat IT-palveluntarjoajat jotka kehittävät tai ylläpitävät näitä järjestelmiä toimeksiannostamme.

Tietojen luovutus

Emme luovuta tietojasi ulkopuolisille ilman lupaasi. Käyttäjätietoja luovutetaan Alvar Aalto -säätiön ulkopuolelle ainoastaan niiltä osin, kun esimerkiksi verkkokaupan tilausten toimittaminen ja verkkopalveluiden kehittäminen toimeksiannostamme sitä vaativat. Voimme luovuttaa asiakastietoja viranomaisille voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti.

Tarkastusoikeus

Voit koska tahansa tarkastaa mitä tietojasi rekistereihimme on talletettu. Tarkastus- ja korjauspyynnöt tulee lähettää sähköpostitse osoitteeseen tietosuoja@alvaraalto.fi tai kirjallisesti (osoite alla). Huomioi että tietojen tarkastus edellyttää henkilöllisyyden todentamista mikä voi edellyttää henkilökohtaista käyntiä toimipisteessämme.

Muutokset tietosuojakäytäntöön

Toiminnan kehittyessä voimme tehdä muutoksia tai täsmennyksiä tähän tietosuojakäytäntöön.

Yhteystiedot ja tiedustelut

Alvar Aalto -säätiö
Tietosuoja
Tiilimäki 20
00330
Helsinki
Y-tunnus 0714145-5
tietosuoja@alvaraalto.fi