Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -säätiö

Alvar Aalto -säätiö huolehtii maailmankuulun arkkitehdin ja muotoilijan, Alvar Aallon aineellisen ja henkisen perinnön jatkumisesta ja edistää toiminnallaan Aallon töiden sekä suunnittelun taustalla vaikuttaneiden ajatusten tunnettuutta.

Alvar Aalto -säätiön museokohteet Jyväskylässä ja Helsingissä ovat arkkitehtuurin ja muotoilun ystävien kansainvälisiä kohtauspaikkoja. Jyväskylässä vuonna 1966 perustettu Alvar Aalto -museo on tänä päivänä osa Aalto2-museokeskusta.

Helsingin Munkkiniemessä sijaitseva, arkkitehtiperheelle suunniteltu kaunis Alvar Aallon kotitalo sekä valoisana arkkitehtitoimistona palvellut Alvar Aallon ateljee ovat yleisölle avoimia opastetuilla kierroksilla ympäri vuoden. Jyväskylässä Säynätsalon saarilla sijaitsevaan arkkitehdin kesähuvilaan, Muuratsalon koetaloon tutustuminen on mahdollista kesäisin, niin ikään opastetuilla kierroksilla.

Alvar Aalto -säätiö vastaa Alvar Aalto -museon, sekä Helsingissä toimivien Alvar Aalto -akatemian ja säätiön rakennusperintöyksikön toiminnoista. Rakennusperintöyksikkö tarjoaa asiantuntija-apua Aallon rakennusten korjaamisessa. Akatemia puolestaan edistää modernin arkkitehtuurin koulutusta ja tutkimusta sekä järjestää arkkitehtuuritapahtumia niin kotimaiselle kuin kansainvälisellekin yleisölle.

Säätiö on Alvar Aallon arkkitehtuuri- ja muotoiluperinnön valtakunnallinen vastuumuseo sekä  kansainvälinen Aalto-informaation keskus, jonka laajat kokoelmat ovat perustana museon ja säätiön näyttelyille ja julkaisuille.

 

Alvar Aalto -säätiön hallitus
Puheenjohtaja Mirkku Kullberg (Nordea)
Varapuheenjohtaja Markus Alanen (suvun edustaja)
Henrik Aalto (suvun edustaja)
Heli Leinonkoski (Jyväskylän kaupunki)
Anja Matilainen (Artek)
Miia Perkkiö (Suomen Arkkitehtiliitto SAFA)
Riikka Stewen (Suomen Akatemia)
Panu Savolainen (Aalto-yliopisto)

Esittelijä Tommi Lindh (toimitusjohtaja, Alvar Aalto -säätiö)
tommi.lindh@alvaraalto.fi, 044 562 1625