Siirry pääsisältöön

Kalenteri

ARKKITEHTUURIN TEHTÄVÄ ON SAATTAA AINEEN MAAILMA SOPUSOINTUUN IHMISELÄMÄN KANSSA. ALVAR AALTO

Arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatus kutsuu tutkimaan ja tarkastelemaan rakennettua maisemaa ja muotoiltua arkiympäristöämme, ja samalla ymmärtämään suunnittelun taustalla vaikuttavia asioita – kulttuuria, historiaa ja ajan ilmiöitä.

Alvar Aalto -museo tarjoaa eri-ikäisille kävijöille opastettuja näyttelykierroksia, luentoja, teemallisia työpajoja ja erilaisia tapahtumia. Alvar Aallon rikkaasta ja monipuolisesta elämäntyöstä arkkitehtuurin ja muotoilun parissa riittää inspiraatiota ja ideoita ammennettavaksi!

Arkkitehdin tuotantoon ja ajatteluun tutustumalla sukellamme syvemmälle taiteeseen, ihmisten hyvinvointiin sekä luonto- ja ympäristösuhteeseen. Samalla opimme ymmärtämään erilaisia asumismuotoja sekä tilojen käyttämisen ja kokemisen tapoja – yksin ja yhdessä muiden kanssa.

Nappaa mukaan utelias mieli sekä hyppysellinen rohkeutta ja lähde tutkimusmatkalle arkkitehtuurin ja muotoilun maailmaan! 

 

Vierailu museossa

Museovierailulla tutustut Alvar Aallon arkkitehtuuriin, muotoiluun ja henkilöhistoriaan perusnäyttelyssämme sekä vaihteleviin arkkitehtuurin ja muotoilun teemoihin Gallerian näyttelyissä. Samalla voit kokea Aallon arkkitehtuuria hänen itse suunnittelemassaan museorakennuksessa.

Kouluille ja päiväkodeille

Kulttuurikompassivierailut 3. luokkalaisille

Jyväskylän kolmasluokkalaisten kulttuuriopetussuunnitelman mukaiset vierailut Alvar Aalto -museoon koostuvat toiminnallisesta opastetusta kierroksesta museon perusnäyttelyssä AALTO – työ ja elämä sekä työpajasta, jossa työskennellään pienryhmissä lukuvuosittain vaihtuvan teeman ympärillä.

Vierailun tavoitteet:

  • opastetun kierroksen tavoitteena on tutustua Alvar Aaltoon arkkitehtina ja muotoilijana. Perehdytään Aallon tuotantoon ja sen erityispiirteisiin, kuten rikkaaseen muoto- ja materiaali- maailmaan sekä rakennusten sijoittumista paikkaan. Opastusta rytmittävät toiminnalliset tehtävät, joiden kautta oppilaat pääsevät itse havainnoimaan Aallon huonekalumuotoilua ja museorakennuksen arkkitehtuuria.
  • työpajan tavoitteena on kehittää havainnoivaa arkkitehtuurin tutkimista sekä materiaalin ja mittakaavan tuntemusta. Vuosittaisesta teemasta riippuen tutustumme arkkitehtuurin eri peruskäsitteisiin mm. valoon, väriin, muotoon, materiaalin ja tilaan sekä kaupunkitilojen rakentumiseen ja rakennetun ympäristön suunnitteluun. Luovan tekemisen myötä oppilaat saavat työkaluja myös oman arkiympäristön ja sen erilaisten rakennusten ja tilojen tarkasteluun.

Vierailun kesto 2 h, max 2 luokkaa kerrallaan. Vastaavana oppaana ja ohjaajana: Museoamanuenssi Saara Mustonen.

MUUT KOULU- JA PÄIVÄKOTIVIERAILUT

Päiväkoti-, koululais- ja opiskelijaryhmille järjestetään opastettuja kierroksia perusnäyttelyymme AALTO – työ ja elämä.  Opastuksella tutustumme Alvar Aallon elämänvaiheisiin ja monipuoliseen tuotantoon. Museon Gallerian vaihtuvissa näyttelyissä syvennytään ajankohtaisiin ja vaihtuviin teemoihin. Sisäänpääsy on alle 18-vuotiaille ilmainen. Voimme myös suunnitella opastusten yhteyteen mielenkiintoisia arkkitehtuuri- ja muotoilutyöpajoja, joissa syvennetään näyttelykierroksen teemoja. Työpajat suunnitellaan ikäryhmän taidot ja valmiudet huomioiden. Työpajakokonaisuus opastuksineen kestää noin kaksi tuntia. Ryhmän maksimikoko on 25 henkilöä.

Koulu- ja päiväkotiryhmille järjestetään myös toiminnallisia opastuksia, joissa arkkitehtuurin havainnointi ja tutkiminen lomittuvat luontevasti osaksi opastuskierrosta perusnäyttelyssä. Opastuksen kesto on noin 1-1,5h. Räätälöimme opastuksia myös esimerkiksi näkövammaisille. Tällöin on mahdollisuus tutkia materiaaleja ja valikoituja esineitä eri aistein.

Esimerkkejä menneiden työpajojen sisällöistä voit katsoa työpajakollaasi -sivulta.

Museossa järjestetään myös avoimia yleisötyöpajoja tapahtumien ja vaihtuvien näyttelyiden yhteyteen. Ajankohtaiset työpajat löydät Tapahtumat -sivulta.

Ilmoitathan myös itsenäisestä vierailusta Alvar Aalto -museoon: info@aalto2.museum tai p. 044 790 9827

Koululais-, päiväkoti-, ja opiskelijaryhmien opastus- ja työpajavarauksissa ole yhteydessä museoamanuenssiin: saara.mustonen@alvaraalto.fi.

Tietoa muista tilattavista opastuksista löydät Aalto2-museokeskuksen sivuilta.

 

Kompassivierailut lukuvuonna 2023-2024

Aalto2-museokeskus avautui toukokuussa 27.5. ja pääsemme taas toteuttamaan kolmasluokkalaisten kompassivierailuja museossa. Aikataulut, sisällöt ja ohjeet museovierailulle päivittyvät sivulle elokuun 2023 aikana.

Museon peruskorjauksen aikana suunniteltu sähköinen materiaali on vielä kaikkien käytettävissä osoitteessa: arkkitehtuurikompassi.wordpress.com

 

 

 

 

 

Tiedustelut

Museoamanuenssi | saara.mustonen@alvaraalto.fi