Kalenteri

Alvar Aalto ja säveltäjä Joonas Kokkonen ystävystyivät ollessaan yhtä aikaa Suomen Akatemian jäseniä. Villa Kokkosen ensimmäiset luonnokset syntyivät tontilla käynnin jälkeen yhteisellä aterialla. Viuhkanmuotoinen talo jakautuu kolmeen osaan: makuuhuoneet ja keittiö, ruokailu- ja olohuone, sekä suurimpana säveltäjän työhuone, joka hallitsee taloa.

Suunniteltu

1967-69

Sijainti

Järvenpää, Suomi

— 1

Villa Kokkosen luonnos. Piirustus: Alvar Aalto -museo

— 2

Pohjapiirros. Piirustus: Alvar Aalto -museo

— 3

Julkisivua. Kuva: Kari Hakli, Alvar Aalto -museo

— 4

Joonas Kokkosen työhuone. Kuva: Martti Kapanen, Alvar Aalto -museo

— 5

Säveltäjän työhuone flyygeleineen. Kuva: Kari Hakli, Alvar Aalto -museo

— 6

Näkymä työhuoneesta olohuoneeseen. Kuva: Maija Holma, Alvar Aalto -museo

Opastetut kierrokset

Yksittäiset kävijät ja ryhmät voivat tutustua Villa Kokkoseen varaamalla/tilaamalla taiteilijakotikierroksen (12 € / hlö) tai osallistumalla ilman varausta yleisöopastuksille eli yleisölle avoimille taiteilijakotikierroksille (12 € / hlö).

Tiedustelut: +358 41 432 6166

Vierailut

Vierailutiedot löytyvät visit.alvaraalto.fi-palvelusta.

Villa Kokkosen www-sivut.