Kalenteri

Arkkitehtuurikasvatusmateriaalit tarjoavat mahdollisuuden havainnoida ympäristöä sekä oivaltaa ja oppia arkkitehtuurista niin Alvar Aalto -museossa kuin muuallakin. Aineistot on suunnattu opettajille ja muille arkkitehtuurikasvatuksesta kiinnostuneille.

Tutustu aineistoihin oheisten linkkien kautta!

 

 

  • Alvar Aalto -museon oma Arkkitehtuurin avaimia aineisto johdattelee arkkitehtuurin peruskäsitteiden äärelle. Museon näyttelystä löydät tehtäviin liittyvät apuvälineet, mutta voit käyttää materiaalia arkkitehtuurin tutkimiseen muuallakin.
  • Tutki museorakennuksen arkkitehtuuria Talo kuin täytekakku -oppaan tehtävien avulla. Opaskirjasta voi käyttää apuna myös muiden rakennusten tutkimisessa. Kirja löytyy verkkokaupastamme painettuna versiona.
  • Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkin kehittämä Tilat, talot ja kaupungit -opetuspaketti on suunnattu erityisesti peruskoulun 1-6. luokkien käyttöön. Ilmainen opetusmateriaali vaatii rekisteröitymisen käyttäjäksi.
  • Arkkitehtuurin työkalupakki on suunniteltu arkkitehtuurin havainnointiin ja tutkimiseen eri aistien avulla. Materiaalista löytyy seitsemän eri kieliversioita
  • Arkkitehtuurin ABC: Löytöretki rakennettuun ympäristöön on Suomen arkkitehtiliitto SAFA:n julkaisema erityisesti yläkouluille ja lukioille suunnatun oppikirja. Painopiste on nykypäivän rakennetussa ympäristössä, jota lähestytään jokapäiväiseen elämään liittyvinä tiloina ja paikkoina.
  • Arkkitehtuurin ABC 2: Peruskäsitteitä on Suomen arkkitehtiliitto SAFA:n julkaisema erityisesti yläkouluille ja lukioille suunnattu kirja, joka esittelee arkkitehtuurin peruskäsitteitä arkkitehtien kirjoittamien elämyksellisten ja kokemuksellisten artikkelien avulla.