Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Valtakunnallinen Alvar Aalto -koulujen yhteistyö käynnistyi keväällä 2019. Toiminnan kantavana ajatuksena on lasten ja nuorten arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen kehittäminen, jossa inspiraation lähteenä on Alvar Aallon tuotanto ja sen taustalla vaikuttavat ajatukset. Aallon perinnöstä kumpuavat arkkitehtuuri- ja ympäristökasvatuksen kysymykset koskettavat Alvar Aalto-kaupunkeja ympäri Suomen.

Alvar Aalto -kouluja ovat:
Paavolan koulu Alajärveltä, Kivimiehen koulu ja päiväkoti Espoosta, Arabian ja Aurinkolahden peruskoulut sekä Meilahden yläaste Helsingistä, Säynätsalon yhtenäiskoulu Jyväskylästä, Kartanon yhtenäiskoulu Järvenpäästä, Hirvelän koulu ja Tehtaanmäen koulu Kouvolasta, Tiirismaan koulu Lahdesta, Myllytullin koulu ja OSYK:in lukio Oulusta, Hanhijoen koulu Paimiosta, Noormarkun yhtenäiskoulu Porista, Seinäjoen lyseo ja Marttilan koulu Seinäjoelta sekä Luostarivuoren koulu Turusta.

Lukuvuoden 2019-20 yhteiseksi teemaksi on valittu ”Aalto arjessa”. Kukin koulu voi tarttua aiheeseen omasta näkökulmastaan. Tämä voi tarkoittaa muun muassa sitä, että oppilaiden kanssa tutkitaan, mitä kaikkea Alvar Aaltoon liittyvää omasta arkiympäristöstä löytyy. Teemaa voi lähestyä myös koko koulun läpäisevin yhteisin projektein.

Alvar Aalto -koulujen yhteiseksi toiminta-alustaksi ja yhteydenpitokanavaksi on perustettu Facebook-ryhmä, jossa voidaan jakaa ajatuksia ja kokemuksia, esittää kysymyksiä sekä keskustella ajankohtaisista aiheista. Mikäli haluat liittyä mukaan ryhmään, lähetäthän sähköpostia osoitteeseen: lotta.leskela@alvaraalto.fi. Toivotamme kaikki Alvar Aalto -koulujen opettajat tervetulleiksi ryhmään!

Alvar Aalto -säätiö ja Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo julkistivat marraskuussa 2019 ovenkahvan suunnittelukilpailun Alvar Aalto -koulujen oppilaille. Suunnittelukilpailulla etsittiin ovenkahvaa, jossa yhdistyvät luovuus, kekseliäisyys ja hyvin mietitty toteutus Alvar Aallon hengessä. Kilpailun tulokset julkistettiin 3.2.2020, jolloin vietettiin Alvar Aallon syntymäpäivää ja valtakunnallista Arkkitehtuurin päivää.

Toteutamme vuoden 2020 aikana Kuukauden esine -konseptin, jossa esitellään kuukausittain vaihtuva kokoelmanosto Alvar Aalto -museon kokoelmasta. Kuukauden esine -tehtävä sopii mainiosti myös Alvar Aalto -kouluilla toteutettavaksi ja se linkittyykin luontevasti tämän vuoden yhteisesti sovittuun teemaan, Aalto arjessa. Lisätietoa Kuukauden esineestä löytyy sivun oikeassa reunassa olevan linkin takaa.

Lisätietoja:
Alvar Aalto -museo
Museolehtori Lotta Leskelä
lotta.leskela@alvaraalto.fi