Siirry pääsisältöön

Kalenteri

FreiOtto_Montreal

Alvar Aalto -akatemian avoin syysluento:

”FREI OTTO
Light weight construction – Natural design” by
Winfried Nerdinger

Keskiviikkona 25.11.2015 klo 17.00
Sähkötalon auditorio, Runeberginkatu 1 A (ovi suoraan kadulta), 00100 Helsinki
Englanninkielinen luento
Vapaa pääsy

Alvar Aalto -akatemian syysluennolla tarkastellaan ekologisen arkkitehtuurin edelläkävijänä pidettyä arkkitehti ja insinööri Frei Ottoa (1925–2015), jolle myönnettiin vuoden 2015 Pritzker-palkinto.

Monipuolisen uransa aikana Otto osallistui innovatiivisiin, usein kevytrakenteisten ja luonnosta vaikutteita saaneiden projektien suunnitteluun. Lisäksi hän toimi muun muassa opettajana ja luennoitsijana lukuisille alan opiskelijoille.

Yksi Frei Otton tunnetuimmista suunnitelmista on vuoden 1972 Münchenin olympialaisten stadionin katto, jonka hän toteutti yhteistyössä Günter Behnischin ja Fritz Leonhardtin kanssa. Muita kiinnostavia projekteja ovat muun muassa Saksan liittotasavallan paviljonki Montrealin maailmannäyttelyssä 1967 ja vuoden 2000 Hannoverin maailmannäyttelyä varten yhdessä Shigeru Banin kanssa toteutettu paperinen kate Japanin paviljonkiin.

Luennoitsijana toimii tunnettu saksalainen arkkitehtuurihistorian professori Winfried Nerdinger. Hän on kirjoittanut yhden merkittävimmistä Frei Ottoa käsittelevistä teoksista ”Frei Otto. Complete Works” ja luennoinut Ottosta ympäri maailman. Nerdinger on toiminut vuodesta 2012 lähtien myös Müncheniin perustetun kansallissosialismin historiaan keskittyneen dokumentaatiokeskuksen johtajana.

Lisätietoja:
Merja Vainio merja.h.vainio(at)alvaraalto.fi puh. 0400 772 636, Alvar Aalto -säätiö