Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Kansainvälinen Alvar Aalto -viikko järjestetään Alajärvellä 30.8.-8.9.2024. Viikon teemana on Inhimillisyys, harmonia & orgaaninen elämä. Tapahtuman pääjärjestäjä on Alajärven kaupunki.

Viikko tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille. Monipuoliseen ohjelmaan kuuluu erilaisia konsertteja, luentoja, myyntitapahtumia ja muita elämyksiä ainutlaatuisen Aallon arkkitehtuurin keskellä.

Alvar Aalto -viikon luennot kiinnostavat taatusti niin Aallon arkkitehtuuria tuntevia, kuin ensimmäistä kertaa Aallon tuotantoon tutustuvia. Tapahtumassa on mukana/nähdään myös tulevaisuuden tekijöitä, jotka pääsevät nyt inspiroitumaan upeista Alajärven maisemista.

Kulkiessamme vanhoissa kirkoissamme, katsellessamme kustavilaista herraskartanoa tai tutkiessamme sataruotista talonpoikaistyötä ilmenee kaikessa tässä jotain, joka meidät valtaa, se on tunnelma.

-Alvar Aalto, 1922

Alajärvellä voi tutustua arkkitehti Alvar Aallon elämän ja arkkitehtuurin eri vaiheisin yli 70 vuoden ajalta. Alajärvi kytkeytyy kiinteästi Alvar Aallon (1898-1976) lapsuus- ja nuoruusvuosiin. Aallot viettivät kesiään Kurejoen kylällä sijaitsevassa Rottalan talossa vuodesta 1907 lähtien. Alvarin isä J.H. Aalto osti talon Alajärven keskustasta sisällissodan jälkeen ja myös Alvar oli kirjoilla Alajärvellä 1918-24. Alvar ja Aino Aalto viettivät kesiään Pynttärin kylän rantamaisemiin rakentamansa Villa Floran rauhassa parinkymmenen vuoden ajan 1920- luvun puolivälistä.

Kuva: Alajärven keskusta, Maija Holma @ Alvar Aalto -säätiö.

Tapahtumatieto

Aika
30.8. – 8.9.2024
Paikka
Alajärvi
Liput
Lisätietoja

Ohjelma ja lisätietoja Alajärven kaupungin verkkosivuilla