Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Jyväskylän museot houkuttelevat jälleen kävijöitä tutustumaan näyttelyihin keskisuomalaista kirjastokorttia näyttämällä. Alvar Aalto -museon lisäksi kampanjassa ovat mukana Jyväskylän taidemuseo ja Suomen Käsityön museo. Kirjastokorttikampanja on käynnissä 1.11.201731.1.2018.

Alvar Aalto -museon perusnäyttely avaa näkymiä Suomen tunnetuimman arkkitehdin ja muotoilijan, Alvar Aallon elämään ja monipuoliseen tuotantoon. Vuonna 2018 Aallon syntymästä tulee kuluneeksi 120 vuotta, joka on erinomainen syy tutustua tarkemmin Jyväskylässäkin asuneen arkkitehdin töihin sekä suunnittelun taustalla vaikuttaneisiin ajatuksiin. Museon vaihtuvien näyttelyjen Galleriassa jatkuu 11.2.2018 saakka näyttely Pohjolan Firenze – Alvar Aallon arkkitehtuuri Jyväskylässä. Se kertoo arkkitehdin suunnitelmista niin toteutuneiden kuin toteutumattomienkin kohteiden osalta. Samalla näyttely raottaa verhoa ”jo kadonneeseen Jyväskylään”, sillä osa rakennuksista on aikojen saatossa tuhoutunut tai purettu. Näyttelyn teemoja avataan yleisölle muun muassa avoimilla opastetuilla kierroksilla ja luennoilla.

Kirjastokorttikampanja on saanut alkunsa syksyllä 2012 järjestetystä Tulevaisuuden museo -yleisötilaisuudesta, jossa tuli esille toive päästä ilmaiseksi museoihin. Kirjastokortti valikoitui sisäänpääsyn välineeksi, koska se on ilmainen, paikallinen ja kaikkien asukkaiden saatavissa. Kampanja on saanut kaupunkilaisilta positiivista palautetta ja tuonut uusia asiakkaita museoihin.

LISÄTIETOJA:
Asiakaspalveluvastaava Pia Poskiparta, p. 040 135 6210, pia.poskiparta@alvaraalto.fi

Alvar Aalto -museo
Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä
avoinna ti-su 11-18
www.alvaraalto.fi