Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -säätiö vaalii Alvar Aallon arkkitehtuuriperintöä ja on käynnistänyt varainkeruuhankkeen, josta saaduilla varoilla kunnostetaan Alvar Aallon ateljeeta. Tule kanssamme pitämään huolta, että Aallon arkkitehtuuri säilyy myös tuleville sukupolville!

Varoja kerätään Alvar Aallon ateljeen julkisivujen korjaustyöhön. Lahjoittamalla voit auttaa meitä huolehtimaan siitä, että rakennuksen ennalta ehkäisevä huolto ja korjaukset voidaan toteuttaa ajallaan. Alvar Aallon ateljee on yksi kolmestatoista Aalto-kohteesta, jotka ovat ehdolla UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Lahjoitusvaroilla kunnostetaan rakennuksen sisäpihan puoleisen julkisivun ovia ja puuosia. Kunnostustoimien suunniteltu toteutusaika on kesä 2025. Lue lisää keräyskohteesta.

Rakennukset vaativat jatkuvaa huolenpitoa ja oikea-aikaisia kunnostustoimia ja Alvar Aalto -säätiössä  halutaan näyttää esimerkkiä modernin arkkitehtuurin kestävästä käytöstä. ”Rakennuksista hyvää huolta pitämällä sekä pienempiä kunnostustöitä vähitellen tekemällä, voimme parhaimmillaan välttää kalliit ja mittavat peruskorjaukset. Asia on tärkeä myös ekologisesta näkökulmasta, sillä korjausrakentamisen ja ennakoivan kunnossapidon avulla voidaan toimia ympäristövastuullisesti ja vaikuttaa siten myös maailmanlaajuisen ilmastonmuutoksen hillitsemiseen”, kertoo Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh.

Lähde mukaan tukemaan Aallon kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävän arkkitehtuuriperinnön säilymistä. Keräysaika on 1.7.–30.9.2024. Tutustu keräykseen.

Alvar Aalto -säätiö tarjoaa asiantuntija-apua Aallon rakennusten korjaushankkeissa, ja niiden ylläpitoon liittyvissä kysymyksissä. Se pyrkii löytämään parhaat suunnitteluratkaisut, korjaustavat ja materiaalit Aallon alkuperäistä arkkitehtuuria ja tavoitteita kunnioittaen. Säätiöllä on käytössään laaja, Aallon arkkitehtitoimiston alkuperäispiirustusten arkisto, sekä valokuva- ja rakennusdokumenttiarkisto, joita hyödynnetään korjausten suunnittelussa.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Tommi Lindh
tommi.lindh@alvaraalto.fi

Viestintäpäällikkö Mirkka Vidgrén
mirkka.vidgren@alvaraalto.fi

Verkkoviestinnän asiantuntija Tomi Summanen
tomi.summanen@alvaraalto.fi

 

Alvar Aallon ateljee. Kuva Maija Holma © Alvar Aalto -säätiö.