Siirry pääsisältöön

Kalenteri

University of Technology (1949, 1953-65), park of the main building, Helsinki. Photo Maija Holma, Alvar Aalto Foundation.

Pohjoismainen arkkitehtuuriperinnön täydennyskoulutuskurssi NORDMAK huipentuu Suomen opetusjaksoon – avoin yleisöluento 9.2.2023 Aalto-yliopistolla.

Tervetuloa 9.2.2023 klo 16-17 Aalto-yliopiston kandidaattikeskukseen (vanha päärakennus, B-Sali, Otakaari 1 Espoo) seuraamaan kaikille avointa, englanninkielistä Studia Generalia -luentoa. Palkitun esikoiskirjailijan Sanna Puutosen yleisöluennon aiheena on “The return of the dropout – An author’s expedition to the built environment, what was found and why should anyone care?”  Sanna Puutonen on valmistunut filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta ja opiskellut myös arkkitehtuuria Aalto-yliopistossa.

Pohjoismainen arkkitehtuuriperintö fokuksessa

Kolmivuotinen yhteispohjoismainen arkkitehtuuriperinnön täydennyskoulutusohjelma NORDMAK huipentuu Suomessa avoimeen yleisöluentoon 9.2.2023 ja kurssin opiskelijoiden päätösjaksoon 4.–11.2.2023.

NORDMAK (Nordisk Master i Arkitektoniskt Kulturarv) on kansainvälinen maisteriohjelma, jonka pääjärjestäjänä ja tutkinnon myöntäjänä toimii tanskalainen Aarhusin arkkitehtuurikoulu (Arkitektskolen Aarhus). Muut järjestäjät ovat Kuninkaallinen taidekorkeakoulu (Kungliga Kunsthögskolan i Stockholm) Tukholmasta, Ruotsista ja Oslon arkkitehtuurikoulu (Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo) Norjasta. Suomen opetusjaksosta vastaa Aalto-yliopisto yhteistyössä Alvar Aalto -säätiön osana toimivan Alvar Aalto -akatemian kanssa.

”Pohjoismaiden arkkitehtuurissa ja historiassa on paljon yhteistä, mutta myös eroja. NORDMAKissa on innostavaa tutustua muihin pohjoismaisiin kollegoihin sekä kaikkeen siihen, mitä tiedämme – ja mitä emme tiedä – toistemme rakennusperinnöstä”, toteaa tutkijatohtori Laura Berger Aalto-yliopistosta.

Kurssi 2021-2023 koostuu neljästä teemajaksosta neljässä eri maassa; Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa. Suomen opetusjakso on ajalla 4.–11.2.2023. Osallistujat ovat ammatissa toimivia arkkitehteja, ja muita alan asiantuntijoita. Seuraava NORDMAK-koulutus alkaa syyskuussa 2024.

”Suomen jakson teemat käsittelevät arkkitehtuurin merkitystä ja roolia pohjoismaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa, sekä modernin arkkitehtuurin suojelun, ylläpidon ja tulevaisuuden käyttötarkoitusten kysymyksiä. Kurssin ohjelmassa on luentojen lisäksi runsaasti teemoihin liittyviä tutustumiskäyntejä paikallisissa modernin arkkitehtuurin kohteissa Eduskuntatalosta Paimion parantolaan.” kertoo Alvar Aalto -säätiön ohjelmapäällikkö Nina Heikkonen.

Alvar Aalto -säätiö edistää kulttuuriperinnön suojelua ja maailmanperintöaiheita toimimalla aktiivisesti Alvar Aallon arkkitehtuurin, muotoilun ja rakennetun ympäristön säilyttämisen puolesta. Säätiön Alvar Aalto -akatemian koordinoiman NORDMAK-täydennyskoulutus-ohjelman teemat linkittyvät Alvar Aalto -säätiölle tärkeille kysymyksille ja periaatteille. Pohjoismaisen asiantuntijaverkoston tiivis yhteistyö ja -viestintä ovat tärkeä osa alan koulutuksen kehittämistä.

Lisää koulutuksista: www.alvaraalto.fi

Tulossa! Alvar Aalto Researchers’ Network Seminar Whose Modernism? 14.–15.6.2023 Jyväskylä.

 

Lisätietoja:
Nina Heikkonen
Ohjelmapäällikkö, Alvar Aalto -säätiö
Tel. +358 44 500 1257
nina.heikkonen@alvaraalto.fi

 

 

Teknillinen korkeakoulu (1949, 1953-65), päärakennus, Helsinki. Kuva Maija Holma © Alvar Aalto -säätiö.