Kansainvälisen kosmopoliitin, Alvar Aallon arkkitehtuuri on fokuksessa kaksipäiväisessä (Ever)green Alvar Aalto -tutkijaseminaarissa 6.–7.5.2021. Tarjolla on ainutlaatuinen virtuaalimahdollisuus kohdata 30 alan huippututkijaa ympäri maailmaa. Seminaarin ohjelmaan sisältyy mm. tuore virtuaaliopastus Villa Maireaan, joka on nähtävillä ainoastaan seminaarin yhteydessä. Tapahtuman lähetyspaikka on Porin taidemuseo. Tutkijaseminaarin avaavat Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh ja Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen. Porin kaupunki on tällä hetkellä Alvar Aalto -kaupunkiverkoston puheenjohtaja.
Tutkijaseminaarin kolme pääteemaa ovat SUSTAINABILITY – Alvar Aallon arkkitehtuurin kestävät suunnitteluperiaatteet, REFLECTIONS – Aallon tuotannon heijastukset ja vaikutukset arkkitehtuurin globaalilla kentällä, sekä RESTORATION ja REUSE – kestävän kehityksen periaatteet Aallon rakennusten korjauksissa ja uudiskäytössä. Englanninkielisen tapahtuman moderaattoreina toimivat Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja, arkkitehti Tommi Lindh ja Aalto-yliopiston arkkitehtuurin historian ja restauroinnin apulaisprofessori, arkkitehti Panu Savolainen, joka on myös Alvar Aalto -säätiön hallituksen edustaja sekä arkkitehtuurin historian professori, tekniikan tohtori Olli-Paavo Koponen Tampereen yliopistosta.
KANSAINVÄLINEN ALVAR AALTO -TUTKIMUS ON SUOSITTUA
Pääpuhujista professori Antonello Alici kertoo Alvar Aallon Italian vaikutteista ja arkkitehti Gunny Harboe Frank Lloyd Wrightin arkkitehtuurista. Arkkitehti Teemu Tuomen aiheena on Aallon Finlandia-talo korjausrakentamiskohteena, arkkitehti Tapani Mustonen puolestaan kertoo korjausrakentamisen tarkkuudesta ja suunnitelman luovuudesta. Muissa esityksissä nousevat esiin mm. Alvar Aallon vahva, yhä ajankohtainen vaikutus arkkitehtuurin kansainvälisellä kentällä ja myös rikkaat kulttuuriset ja ammatilliset globaalit kytkökset. Ajankohtaiset kestävän kehityksen suunnittelun periaatteet, toisaalta viheralueiden suunnittelu ja symboliikka, esimerkkinä Paimion parantolan puutarha, nousevat esiin esityksissä. Taiteilija Silja Rantanen on tutkinut Aallon muotoilua keräilykohteena newyorkilaisen kuvanveistäjän Donald Juddin kokoelmissa. Lue lisää ohjelmasta.
UUSI ALVAR AALTO -TUTKIJASIVU AVAUTUU 6.5.2021
Alvar Aalto -tutkimus on nyt virtuaalista. (Ever)green Alvar Aalto -tutkijaseminaarin tallenteita voi seurata jo seminaarin aikana 6.–7.5.2021 myös omaan tahtiin. Lipun lunastaneet voivat katsoa tapahtumatallennetta kahden kuukauden ajan. Seminaarin yhteydessä julkaistaan samanniminen, englanninkielinen, runsaasti kuvitettu digitaalinen julkaisu, joka julkaistaan seminaarin jälkeen myös painettuna. Uusi Alvar Aalto -tutkijasivu avautuu toukokuussa seminaarin ajankohtana Alvar Aalto -säätiön verkkosivuilla. Tutkijasivulta löytyvät 6.5.2021 alkaen muun muassa tuore, päivitetty Alvar Aalto -bibliografia, tietoa aiemmista seminaareista sekä tuoreista tutkimuksista: www.alvaraalto.fi/research
Joko olet vieraillut lippukaupassa? Uutta mm. ryhmälippu (50 €). Yhdellä lipulla voit jakaa seminaarielämyksen opiskelijaryhmän tai tutkijakollegoiden kesken. Muista myös liittyä Alvar Aalto Researcher’s Network -Facebook-ryhmään ja osallistut keskusteluun myös jatkossa.
Kansainvälinen Alvar Aalto -tutkijaseminaari järjestetään yhteistyössä Alvar Aalto -akatemian, Porin kaupungin ja muiden kumppanien kesken.
(Ever)green Alvar Aalto -tutkijaseminaari
Virtuaalitapahtuma 6.–7.5.2021
Osta nyt! Lipun, myös ryhmälippu, hinta on à 50 € (1.4.–7.5.2021).
Liput, osallistumisohjeet, ja muu lisäinfo tapahtumasta osoitteesta: www.alvaraalto.fi/researchersnetworkseminar
Lisätietoja:
Nina Heikkonen, ohjelmapäällikkö,
Alvar Aalto -säätiö
nina.heikkonen@alvaraalto.fi
puh. 044 500 1257
Aila Svenskberg, viestintä, PRESS
Alvar Aalto -säätiö
aila.svenskberg@alvaraalto.fi
puh. 040 659 1930