Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Schildt & Aalto. Modernit humanistit -näyttelyn oheen kootussa ohjelmistossa on runsaasti kiinnostavia tapahtumia kirjallisuuden ja arkkitehtuurin inspiroimassa hengessä. Oheisohjelmat järjestetään Alvar Aalto -museossa Jyväskylässä, mutta Göran Schildtin matkakirjallisuuteen voit uppoutua missä vain, vaikkapa kesäsateen ropistessa kattoon tai lomalla laiturin nokassa!

Tutustu näyttelyn oheisohjelmaan (PDF)

Opastetut yleisökierrokset Schildt & Aalto: Modernit humanistit -näyttelyyn
torstaisin klo 13 suomeksi ja klo 14 englanniksi, pääsylipun hinnalla: 15.6., 22.6., 29.6., 6.7., 13.7., 20.7., 27.7., 3.8., 10.8., 17.8., 24.8. ja 31.8.

Torstaina 20.7. ja 27.7. klo 15-16.30
”Talo kuin korurasia” -työpaja
Villa Skeppetin suunnittelemista on verrattu korurasian suunnittelemiseen rakennuksen pienuuden ja yksityiskohtien runsauden vuoksi. Työpajassa tutkitaan Göran Schildtin asuintaloa Villa Skeppetiä; sen arkkitehtuuria ja yksityiskohtia ja rakennellaan Alvar Aallon hengessä pahvirasiasta erilaisin materiaalein oma pienoismallitalo matkamuistojen tai korujen säilyttämistä varten.

Torstaina 3.8. ja 10.8. klo 15-16.30
”Terveisiä Pohjolan Firenzestä” -postikorttityöpaja
Alvar Aalto kutsui Jyväskylää Pohjolan Firenzeksi. Työpajassa havainnoidaan ja tutkitaan museorakennusta ja sen ympäristöä ulkoapäin. Nautitaan kesästä ja taiteillaan vesivärein postikortti ystävälle lähetettäväksi.

Työpajat ovat kaikille avoimia. Ilmoittaudu ennakkoon: museum@alvaraalto.fi, sillä työpajoihin mahtuu max 20 osallistujaa. Materiaalimaksu 4 euroa maksetaan paikan päällä.

Daphne-purjevene, jonka Aalto kastoi Aurinkolaivaksi. Valokuva Göran Schildt, Christine ja Göran Schildtin säätiö.

Daphne-purjevene, jonka Aalto kastoi Aurinkolaivaksi. Valokuva Göran Schildt, Christine ja Göran Schildtin säätiö.

 

Lauantaina 2.9.
Esseitä matkoista – Keski-Suomen kirjailijat ry:n kirjallisuustapahtuma Alvar Aalto -museossa klo 13.00-14.30. Tapahtuman teemana on matkat, mutta muitakin aiheita on luvassa. Tilaisuus järjestetään näyttelytilassa: yleisö on tervetullut seuraamaan esitykset kokonaisuudessaan tai vaihtoehtoisesti voi istahtaa kuuntelemaan vain hetkeksi – ja jatkaa sitten matkaansa. Tapahtumaa ennen tai sen aikana voi tutustua näyttelyyn “Schildt & Aalto. Modernit humanistit”. Opastettu kierros näyttelyyn alkaa klo 12.00.

Tiistaina 12.9. klo 17
Lukupiiri Göran Schildtin tuotannostaerityisesti Toivematka-kirjasta kulttuuriluotsi Seppo Elijoen johdolla. Tapaamisen aluksi klo 16.30 opastus Schildt & Aalto. Modernit humanistit -näyttelyyn.

Näyttelyssä voit myös taiteilla omatoimisesti postikortin inspiroituneena Alvar Aallon ja Göran Schildtin ystävyydestä, matkoista ja arkkitehtuurista. Kortin voi jättää museon lipunmyyntiin postitettavaksi tai tervehdykseksi muille vierailijoille eteisaulan seinään.


Vinkki kesälomakirjaksi!
Alvar Aalto -museo innostaa sinut lukemaan kesällä kirjailija Göran Schildtin tuotantoa. Uppoudu matkakirjoihin laiturilla varpaat vedessä tai vaikkapa kaukomailla palmun alla. Schildtin kirjoja löytyy museokauppamme lisäksi myös näyttelyn lukunurkkauksesta, jossa voit viettää vaikkapa leppoisan sadepäivän kirjaa lukien. Jaa lukukokemuksesi instagramissa hashtagilla #Toivematka ja seuraa missä kirjoja luetaan!


Cafe Alvarissa näyttelyn avajaisviikolla 23 tarjolla välimerellisiä lounaita.

Opastuspäivinä näyttelyn ajan munkkikahvit 2,5 e (tai tee, pillimehu).


Schildt & Aalto. Modernit humanistit

2.6.–17.9.2017
Alvar Aalto -museon Galleria
Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä
avoinna ti–su klo 11–18, heinä–elokuussa ti–pe klo 10–18, la–su klo 11–18
www.alvaraalto.fi


Lisätietoja:

Alvar Aalto -museo
museolehtori Lotta Leskelä
puh. 0400 254 708
lotta.leskela (at) alvaraalto.fi

Tartu kirjaan, postaa oma kuvasi instagramiin #Toivematka ja seuraa missä kirjoja luetaan! Valokuva Tiina Ekosaari, Alvar Aalto -museo.