Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Vuosittaista Alvar Aalto -viikkoa vietetään tänä vuonna Kotkassa 26.8.–3.9.2023 teemalla ”Löydä Sunila – Alvar Aallon aarteet tutuksi”. Järjestyksessään seitsemäs Alvar Aalto -viikko kutsuu tutustumaan Kotkan rakennettuun ympäristöön ja Sunilan alueen rikkaaseen teolliseen perintöön.

Viikon ohjelmisto houkuttelee nauttimaan mm. mielenkiintoisista opastetuista kierroksista, teatteri-, elokuva- ja musiikkiesityksistä, luennoista, brunsseista sekä arkkitehtuuri- ja kulttuurimatkailuseminaarista. Tapahtumaviikon päätteeksi yleisö pääsee vierailemaan myös viehättävissä asunnoissa Sunilan Aalto-kodit -viikonlopputapahtumassa. Tutustu Alvar Aalto -viikon monipuoliseen tapahtumatarjontaan suomeksi täällä.

Vuoden 2023 Alvar Aalto -viikon järjestävät Kotkan kaupunki ja Alvar Aalto -säätiö yhteistyössä eri tapahtumatuottajien kanssa.

Alvar Aalto -viikko on elävä kaupunkitapahtuma, jonka teemat liittyvät monipuolisesti arkkitehtuuriin, muotoiluun ja taiteeseen, sekä niiden taustalla vaikuttaviin kulttuuriin, historiaan ja ajan ilmiöihin.
Alvar Aalto -viikkoa on vietetty aiemmin Seinäjoella, Jyväskylässä, Turussa ja Paimiossa, Porissa ja Eurassa, Kouvolassa sekä Wolfsburgissa.

Tutustu tapahtumaan Alvar Aalto -säätiön verkkosivuilla.

 

Sunilan tehtaan asuinalue (1936-38, 1947), Kotka. Kuva: Maija Holma © Alvar Aalto -säätiö.