Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto Researchers’ Network on Alvar Aalto -säätiön aloitteesta syntynyt kansainvälinen verkosto joka toimii Alvar Aalto -tutkijoiden keskustelu- ja yhteistyökanavana. Verkoston toinen tapaaminen, vuoden 2015 tutkijakonferenssi Aalto beyond Finland. Architecture and Design järjestetään 16.–18.2.2015 Rovaniemen kaupungintalolla. Konferenssin järjestää Alvar Aalto -säätiö yhteistyössä Rovaniemen kaupungin kanssa.

Venetsian paviljonki (Alvar Aalto 1956). Kuva: (c) Alvar Aalto -museo. Finnish Pavilion in Venice Biennale (Alvar Aalto 1956). Photo: (c) Alvar Aalto Museum.

Venetsian paviljonki (Alvar Aalto 1956). Kuva: Alvar Aalto -museo.

Tutkijakonferenssin tieteelliseen työryhmään kuuluvat Alvar Aalto -akatemian johtaja Esa Laaksonen, professori Panu Lehtovuori (Tampereen teknillinen yliopisto), professori Aino Niskanen (Aalto-yliopisto) ja FT Silvia Micheli (The University of Queensland School of Architecture, Australia).

Ohjelmaan on valittu 36 tutkielmaa useiden keynote-puheenvuorojen lisäksi. Tutkijat tulevat eri puolilta maailmaa ja tutkimusaiheissa käsitellään monipuolisesti Alvar Aallon elämäntyön vaikutusta ulkomailla. Keynote-luennoijat ovat Alvar Aallon työtä tuntevia koti- ja ulkomaisia asiantuntijoita.

Tutkijakonferenssiin voi ilmoittautua 30.10. lähtien. Osallistumismaksu 270 € kattaa konferenssin ohjelman, lounaat ja kahvitarjoilun. Perustutkinto-opiskelijoiden osallistumismaksu on 50 €.

Tapahtumaan liittyy kaksi vapaavalintaista ja lisämaksullista ekskursiota. Ensimmäisessä tutustutaan 18.–20.2.2015 Oulun, Seinäjoen ja Alajärven arkkitehtuuriin. Tutustumiskohteista pääosa on Alvar Aallon suunnittelemia ja retki päättyy Helsinkiin. Toinen ekskursio on päiväretki Alvar Aallon kirjastoon Viipuriin 21.2.2015.

Ensimmäinen kansainvälinen Alvar Aalto Researchers’ Network -tutkijakonferenssi järjestettiin 12.–14.3.2012 yhteistyössä Aalto-yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston ja Seinäjoen kaupungin kanssa. Pääosa konferenssin tutkielmista on julkaistu Aalto Beyond Finland -julkaisussa.

Aalto beyond Finland. Architecture and Design
16.-18.2.2015 Rovaniemi

Tiedustelut:
Esa Laaksonen, Alvar Aalto -akatemian johtaja, esa.laaksonen@alvaraalto.fi
Silvia Micheli, The University of Queensland School of Architecture, Australia, s.micheli@uq.edu.au
Merja Vainio, assistentti, Alvar Aalto -säätiö, merja.h.vainio@alvaraalto.fi