Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -museon Galleriassa Jyväskylässä avautuu tulevana perjantaina Palazzo Strozzi ja muita reklaameja – Aalto julisteita eri vuosikymmeniltä -näyttely. Museon kokoelmista kuratoitu kokonaisuus esittelee yli kahdeksankymmentä kiehtovaa Aalto-julistetta aina 1950-luvulta tähän päivään. Julisteet pääsevät nyt ensimmäistä kertaa esille laajana gallerianäyttelynä.

Milano Palazzo Strozzi 1965 - 1966. Alvar Aalto -museon kokoelmat.

Alvar Aalto. Palazzo Strozzi 14.11.1965–9.1.1966, Firenze, Italia. Alvar Aalto -museo, julistekokoelma.

Näyttävät ja värikkäät taide- sekä mainosjulisteet ovat pala Alvar Aallon ja Alvar Aalto -museon historiaa. Niissä voi nähdä myös julistegrafiikan kehityksen kuudenkymmenen vuoden ajalta.

”Julisteisiin on taltioituna lukuisten graafikoiden kädenjälki. Innoituksen lähteenä ovat olleet muun muussa Aallon rakennukset ja luonnospiirustukset sekä muotoilun yksityiskohdat”, kuvailee museon intendentti Katariina Pakoma.

Esillä olevat julisteet liittyvät kotimaisiin ja ulkomaisiin Aalto-näyttelyihin, Aaltoon liittyviin symposiumeihin ja seminaareihin sekä Aallon tuotantoon Artekin näkökulmasta.

Näyttelyssä tapahtumia taustoitetaan myös valokuvien ja tekstien avulla.

Kaikkien näyttelyssä vierailleiden kesken arvotaan aito ja alkuperäinen näyttelyjuliste Aino ja Alvar Aallon tuotantoa esittelevästä näyttelystä Milanon Palazzo Strozzissa vuonna 1966. Palkintojuliste on kehystetty.


Palazzo Strozzi ja muita reklaameja
– Aalto-julisteita eri vuosikymmeniltä

Alvar Aalto -museon Galleria 8.2.–17.3.2013


Lisätietoja näyttelystä:

vs. museolehtori Mari Murtoniemi, puh. 0400 254 708, mari.murtoniemi@alvaraalto.fi,
Alvar Aalto -museo

Lehdistökuvat