Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Uutista päivitetty 6.5.2020

Alvar Aalto -säätiön museokohteet, Alvar Aalto -museo Jyväskylässä ja Alvar Aallon kotitalo sekä Alvar Aallon ateljee Helsingissä ovat suljettuina valtioneuvoston linjauksen mukaisesti ainakin 13.5.2020 asti. Tiedotamme museokohteidemme aukeamisesta yleisölle erikseen.

Vaikka museokohteemme ovat kiinni, voi arkkitehtuuriin ja muotoiluun tutustua tänä aikana sähköisten kanaviemme kautta.

Alvar Aalto -museoon ja Alvar Aallon ateljeeseen pääsee vierailulle myös virtuaalisesti. Verkkosivuilta löytyy mielenkiintoinen, jatkuvasti täydentyvä valikoima Aallon modernin arkkitehtuurin merkkiteoksia ja muotoilun klassikkoja. Aina yhtä ajankohtaisiin arkkitehtuuriin ja muotoiluun helmiin voi syventyä täällä. Maailman tunnetuimman kolmijalkaisen jakkaran tarina kerrotaan verkkonäyttelyssä Stool makes history ja modernin arkkitehtuurin merkkiteoksen historia avautuu verkkonäyttelyssä Paimion parantola.

Takenaka Carpentry Tools Museumissa, Japanin Kobessa esillä oleva näyttely Aino and Alvar Aalto. Shared Visions. Innovations in Wood Bending Technology & Design of Furniture kertoo Aino ja Alvar Aallon huonekalusuunnittelun ja -valmistuksen historiasta sekä sisustusliike Artekin vaiheista. Näyttelyyn voi tutustua virtuaalivierailulla ja videon välityksellä.

Alvar Aalto -museon galleriassa esillä olleen Inka Kivalon Personae -näyttelyn hehkuviin teoksiin ja niiden taustoihin pääsee eläytymään mielenkiintoisen kertomuksen myötä. Esittelyä täydentävät valokuvat, jotka välittävät teosten tunnelman ainutlaatuisella tavalla.

Nyt on hyvä hetki tutustua myös Alvar Aalto Shopin valikoimiin ja hankkia mukavaa tekemistä kotioloihin. Verkkokaupasta löytyy esim. koko perheen puuhaksi sopiva muistipeli, laadukasta arkkitehtuuri- ja muotoiluaiheista kirjallisuutta lukemisen ystäville sekä ajattomia sisustustuotteita kevätkotiin.

Tulevia matkoja Alvar Aallon arkkitehtuurikohteisiin voi suunnitella Visit Alvar Aalto -verkkopalvelussa. Uudistetun matkailupalvelun mobiilikäytettävyyttä on parannettu ja mukaan on liitetty mm. matkojen suunnittelua helpottavia karttoja.

Verkkosivuille on koottu myös opettajille ja koululaisille suunnattua arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatusaiheista materiaalia hyödynnettäväksi etäopetuksessa ja omatoimisessa oppimisessa. Sivuilta löytyvät Alvar Aalto -museon tuottamat Arkkitehtuurin avaimia -aineisto ja Talo kuin täytekakku -opaskirja, sekä paljon muuta innostavaa aineistoa arkkitehtuurista ja muotoilusta kiinnostuneille.  Arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen materiaalit löytyvät kootusti täältä.

Lisätietoja:
Alvar Aalto -museo
puh. 040 135 6210
museum@alvaraalto.fi

Alvar Aallon kotitalo ja Alvar Aallon ateljee
puh. 09 481 350
riihitie@alvaraalto.fi

 

Jyväskylän yliopiston kirjasto, 1954-56. Kuva Martti Kapanen, Alvar Aalto -säätiö.