Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Taiwanilaisen arkkitehtitoimiston Fieldoffice Architects kädenjälkeä ja ihmislähtöistä tekemisen kulttuuria tarkasteleva Making Places -kiertonäyttely saapuu Alvar Aalto -museon Galleriaan Jyväskylään. Näyttely on avoinna yleisölle 7.10.–20.11.2016.

Fieldoffice Architects -toimiston ja sen pääarkkitehdin Sheng-Yuan Huangin projektit sijoittuvat puolen miljoonan asukkaan taiwanilaiskaupunki Yilaniin. Poliittisten ja taloudellisten olosuhteiden lisäksi Yilania vuosittain ravistelevat rajut monsuunisateet ja trooppiset myrskyt tekevät arkkitehtien työstä haastavaa ja vaativat kokonaisvaltaista ymmärrystä kaupungista.

”Huangin toimisto tekee kiinnostavia interventioita kaupunkistruktuuriin. He pyrkivät aidosti ratkomaan kaupungin ongelmakohtia ja tekemään ihmisten elämästä parempaa arkkitehtuurin avulla”, sanoo Alvar Aalto -säätiön johtaja Tommi Lindh.

”Erilaisista kulttuuritaustoista ja tuhansien kilometrien etäisyydestä huolimatta näyttelyssä esiteltävät projektit antavat ideoita myös paikalliseen kaupunkisuunnitteluun ja arkkitehtuuriin. Esimerkiksi Jyväskylässä käydään paraikaa keskustelua kaupungin läpi kulkevasta moottoritiestä ja tien tulevaisuudesta. Samankaltaisten teemojen ympärillä on painiskeltu myös taiwanilaisen toimiston projekteissa”, jatkaa Alvar Aalto -museon museoamanuenssi Mari Murtoniemi.

Näyttelyssä arkkitehtitoimiston kiinnostavimmat projektit esitellään pienoismallein, piirustuksin, valokuvin ja tekstein.

Aikaisemmin näyttely on ollut esillä Japanissa ja Taiwanissa. Näyttelyn Euroopan-kiertue käynnistyy Alvar Aalto -museosta ja jatkaa Suomesta matkaansa mahdollisesti Viroon, Tsekkiin ja Espanjaan. Näyttelyn on tuottanut taiwanilainen Alliance for Architectural Modernity.

Näyttelyn avajaisia juhlitaan torstaina 6.10.2016 klo 18 alkaen. Avajaisia ennen on mahdollisuus osallistua Keski-Suomen museossa klo 15–18 järjestettävään avoimeen yleisöluentoon, jossa puheenvuoron saa muun muassa arkkitehti Sheng-Yuan Huang.

Making Places
7.10.–20.11.2016
Alvar Aalto -museon Galleria
Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä
avoinna ti–su klo 11–18
www.alvaraalto.fi

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja lehdistökuvat:
Alvar Aalto -säätiön tiedottaja Annukka Pakarinen, annukka.pakarinen(at)alvaraalto.fi, puh. +358 50 381 0143