Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -museo on yhdessä Aalto-yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston arkkitehtuurin laitosten kanssa perustanut Aalto-tutkijoiden verkoston. Verkosto toimii Alvar Aalto-tutkijoiden keskustelu- ja yhteistyökanavana.

Verkoston kansainvälinen tapaaminen järjestetään 12.-14.3. Seinäjoella ja Jyväskylässä. Tapaamisessa esitellään laaja kirjo käynnissä olevia tutkimushankkeita eri puolilta maailmaa aina Australiaa ja Yhdysvaltoja myöten: tarkastelussa oli kaikkiaan kolmisenkymmentä tutkimushanketta.

Tapahtuman keynote-puhujat Petra Ceferin ja Nicholas Ray keskusteluttavat Aallon perintöä suhteessa nykypäivään. Natalia Dushkina puolestaan nostaa esiin autenttisuuteen liittyviä erityiskysymyksiä käyttäen esimerkkeinään Paimion parantolaa ja parhaillaan restauroitavaa Viipurin kirjastoa. Lisäksi ohjelmassa kuullaan mm. Eeva Pelkosen, Aino Niskasen ja Renja Suominen-Kokkosen esitykset.

Alvar Aalto –museon tavoitteena on toimia Aalto-tutkimuksen verkottajana, linkkien rakentajana ja tutkijayhteisön vahvistajana sekä profiloitua tunnettuna kansainvälisenä toimijana, aktiivisena keskustelijana ja keskustelun herättäjänä. Tutkimusverkoston perustaminen on konkreettinen askel tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Ilmoittautuminen on nyt käynnissä osoitteessa

https://contio.fi/epmilmo/main.aspx?id=226Ohjelma

OHJELMA

Työryhmä

Professori Ari Hynynen, Tampereen Teknillinen yliopisto

Professori Olli-Paavo Koponen, Tampereen Teknillinen yliopisto

Johtaja Esa Laaksonen, Alvar Aalto -akatemia

Professori Aino Niskanen, Aalto-yliopiston Teknillisen korkeakoulun arkkitehtuurin laitos

Johtaja, FT Susanna Pettersson, Alvar Aalto –säätiö / Alvar Aalto –museo

Tiedustelut

merja.h.vainio@alvaraalto.fi