Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Bard Graduate Center Galleryn ja Alvar Aalto -museon tuottama näyttely ”Artek and the Aaltos: Creating a Modern World” esittelee Artekin menestystarinaa ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa. Näyttelyn keskiössä ovat myös kaksi yrityksen perustajajäsentä – Aino ja Alvar Aalto.

Alvar ja Aino Aalto Artek-Pascoen myymälässä New Yorkissa 1940. Kuva: Alvar Aalto -museo.

Alvar ja Aino Aalto Artek-Pascoen myymälässä New Yorkissa 1940. Kuva: Alvar Aalto -museo.

Näyttely on avoinna yleisölle 22.4.–2.10.2016 Bard Graduate Centerissä New Yorkissa.

”Suomen paviljonki New Yorkin maailmannäyttelyssä vuonna 1939 teki Alvar Aallosta tunnetun Yhdysvalloissa ja avasi tietä Artekin Aalto-huonekalujen myynnille. Tästä huolimatta näin laajaa sekä Artekia että Aaltoja käsittelevää näyttelyä ei ole aikaisemmin nähty Yhdysvalloissa”, kertoo Alvar Aalto -säätiön johtaja Tommi Lindh.

Vahvasti muotoiluun keskittyvässä näyttelyssä on mukana toista sataa työtä, joista useat eivät ole koskaan aikaisemmin olleet esillä yleisölle. Mukana on muun muassa piirustuksia ja luonnoksia, maalauksia, valokuvia, huonekaluja, valaisimia ja tekstiilejä.

”Näyttely nostaa kiinnostavasti esiin muun muassa nykyisin käytössä olevaa, mutta paljolti tutkimatonta Alvar Aalto -museoon deponoitua Artek-aineistoa. Nina Stritzler-Levinen ja Timo Riekon yhteistyö on ollut avainasemassa arkiston kätköjen avaamisessa suurelle yleisölle”, sanoo Lindh.

Näyttelyn ovat kuratoineet Bard Graduate Center Galleryn johtaja Nina Stritzler-Levine, arkkitehti ja professori Juhani Pallasmaa sekä Alvar Aalto -museon amanuenssi Timo Riekko.

Lue lisää näyttelystä täältä.

Artek and the Aaltos: Creating a Modern World
22.4.–2.10.2016
Bard Graduate Center Gallery

18 West 86th Street
New York, NY 10024

 

 Lisätietoja:
Alvar Aalto -säätiön johtaja Tommi Lindh, puh. +358 44 562 1625, tommi.lindh (at) alvaraalto.fi