Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto (1898–1976) on Suomen kansainvälisesti tunnetuin arkkitehti ja muotoilija. Alvar Aalto – taide ja moderni muoto avaa oivaltavia näkökulmia Aallon elämään ja tuotantoon. Kattava näyttely havainnollistaa, miten Aallon ajattelu ja muotokieli kehittyivät vuorovaikutuksessa ajan kuvataiteilijoiden kanssa.

Ateneumissa esillä olevassa näyttelyssä nähdään Aino ja Alvar Aallon suunnittelemia huonekaluja ja esineitä, arkkitehtuuripiirustuksia sekä pienoismalleja, joita arkistomateriaalit, valokuvat ja lyhytelokuvat taustoittavat. Aallon laajan tuotannon ohella mukana on teoksia hänen läheisiltä ystäviltään ja modernismin mestareilta, kuten yhdysvaltalaiselta Alexander Calderilta ja ranskalaiselta Fernand Légeriltä. Esiin tuodaan myös vuonna 1935 perustetun Artekin rooli suomalaisen taidekentän rakentajana.

Näyttelyn on tuottanut Vitra Design Museum yhteistyössä Alvar Aalto -museon ja Ateneumin taidemuseon kanssa.

Hans Arp: Torso (Feuille/Lehti), perustuu kollaasiin vuodelta 1941 (1959). | Fernand Léger: Composition aux contrastes (Vastakohtasommitelma) (1932). | László Moholy-Nagy: Kestnermappe, nro 6 (1923). | Alexander Calder: Mobile (1930-luku).

Tapahtumatieto

Aika
11.5. – 24.9.2017
Paikka
Ateneumin taidemuseo Helsinki
Liput
15 / 13€