Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Pysähdy aistimaan jouluista tunnelmaa museon rauhoittavassa miljöössä. Nauti elävästä musiikista ja laadukkaiden lahjaostosten tekemisestä kiireettömästi, glögikupponen kädessä ja osallistu jouluisiin työpajoihin. Samalla voit tilata myös herkulliset jouluruoat Café Alvarista.

Museon näyttelyihin on vapaa pääsy koko viikonlopun!

Ohjelma:

PERJANTAI 30.11.

Museon näyttelyt ja Alvar Aalto Shop avoinna klo 11-18
Café Alvar avoinna klo 11-18 (keittiö suljetaan klo 17)

14-17 Tonttuovi -työpaja

Ovi tervehtii ensimmäisenä tulijaa ja kutsuu vieraat sisään. Millaisesta ovesta joulu saapuu kotiin? Tule rakentamaan kotiisi sopiva persoonallinen tonttuovi. Non-stop-työpaja sopii kaiken ikäisille.

 

LAUANTAI 1.12.
Museon näyttelyt ja Alvar Aalto Shop avoinna klo 11-18
Café Alvar avoinna klo 12-17 (keittiö suljetaan klo 16)

11-12.45 ja 13.15-15 Sokerilumilinna -työpajat

10-vuotiaana Alvar Aalto lähetti tädilleen kirjeen, jossa oli piirros kolmikerroksisesta lumilinnasta kattoterasseineen. Se oli Aallon ensimmäinen arkkitehtipiirros.

Tule joulupajaamme rakentamaan oma pienoislumilinnasi sokeripaloista. Tutustumme ensin Alvar Aallon arkkitehtuuriin ja muotokieleen vierailemalla museon näyttelyssä, jonka jälkeen on aika suunnitella oma luomus. Voit käyttää lumilinnaasi vaikkapa lyhtynä LED-tuikuille tuomaan tunnelmaa talvi-iltaan. Lumilinnoista rakennetaan näyttely Jyväskylän yliopiston Ruusupuisto-rakennukseen. Linnan saa hakea jouluksi kotiin viikolla 51.

Osallistuminen on maksutonta, mutta työpajaan on ilmoittauduttava: p. 040 135 6210 tai museum@alvaraalto.fi (ti-su 11-18). Kumpaankin pajaan mahtuu mukaan 20 rakentelijaa. Sopii kaikille, alle 9-vuotiaat aikuisen kanssa.

Työpajat järjestävät yhteistyössä Alvar Aalto -museo, Jyväskylän yliopiston OKL ja Jyväskylän Lasten ja nuorten yliopisto.

13-14 Hyvänmielen Barokkiorkesteri

Kansalaisopiston orkesteri soittaa jouluista musiikkia näyttelytilassa. Tule kuuntelemaan ja nauttimaan joulun tunnelmasta!

Tapahtumatieto

Aika
30.11. – 1.12.2018 11-18
Paikka
Alvar Aalto -museo Jyväskylä
Liput
Vapaa pääsy