Siirry pääsisältöön

Kalenteri

TERVETULOA UUTEEN AALTO2-MUSEOKESKUKSEEN!

Kaksipäiväinen, kansainvälinen ja englanninkielinen 5. Alvar Aalto -tutkijaseminaari ”WHOSE MODERNISM?” järjestetään uudessa, toukokuussa 2023 avautuvassa Aalto2-museokeskuksessa Jyväskylässä 14.–15.6.2023. Seminaariin on tulossa tuoreinta arkkitehtuurin tutkimusta, tutkijatapaamisia sekä ainutlaatuista verkottumista alan kansainväliseen yhteisöön. Luvassa on kiinnostavaa ohjelmaa kaikille arkkitehtuurista ja kulttuurintutkimuksesta kiinnostuneille. Jyväskylän kaupunki on tapahtuman pääyhteistyökumppani. Rekisteröityminen avautuu pian tällä sivulla.


5. Alvar Aalto -tutkijaseminaarissa pohditaan 14.-15.6.2023 KENEN MODERNISMI?
Modernin arkkitehtuurin lähtökohtia, kehityssuuntia, rakennuskohteita ja vaikutusta on tutkittu runsaasti. Kesäkuisessa tutkijaseminaarissa halutaan nostaa esiin paitsi tekijät, myös kaikki muut luomisprosesseihin, kriittiseen keskusteluun, käyttöön, rahoittamiseen sekä säilyttämiseen liittyvät osapuolet.

Ketkä rahoittivat, tuottivat, kritisoivat tai osallistuivat modernin arkkitehtuurin narratiiviin 1900-luvulla – ja ketkä ovat siinä roolissa tänään? Kenelle moderni arkkitehtuuri on tärkeää ja merkityksellistä? Kuka on vastuussa tulevaisuuden modernismista? Ja keitä modernin arkkitehtuurin perintökohteet palvelevat? Lyhyesti, ketkä osallistuvat modernin arkkitehtuurin tuottamiseen ja perinnön vaalimiseen?

Kaksipäiväisen seminaarin ohjelma on jaettu kolmeen eri alateemaan: 1. Tarkoitus 2. Tekijyys 3. Perintö. Lue lisää ohjelmasta

Kaikki modernin arkkitehtuurin, taidehistorian ja -kulttuurin ammattilaiset, tutkijat ja ystävät tervetuloa mukaan Jyväskylään!


OSALLISTU KESKUSTELUUN!

Alvar Aalto tutkijaverkosto palvelee keskustelukanavana ja yhteyksien rakentajana kansainvälisten Alvar Aalto -tutkijoiden välillä. Verkoston avulla tuodaan esiin Aalto-tutkimuksen kannalta kiinnostavia tutkimusaiheita. Verkoston tapahtumista/toiminnasta vastaa Alvar Aalto -akatemia, joka on osa Alvar Aalto -säätiötä.

Liity kansainväliseen Alvar Aalto Researchers’ Network Facebook-ryhmään.
Tilaa Alvar Aalto -säätiön uutiskirje.

 

Lisätietoja
Alvar Aalto -säätiö
Ohjelmapäällikkö
Nina Heikkonen
Puh. 044 500 1257
nina.heikkonen@alvaraalto.fi

 

Ilmoittautuminen on nyt avoinna!

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä