Siirry pääsisältöön

Kalenteri

”Mikään vanha ei synny uudestaan. Mutta se ei myöskään täydellisesti katoa. Ja se, mikä kerran on ollut, tulee aina uudestaan uudessa muodossa.”

Alvar Aalto 1921

Alvar, Aino ja Elissa Aallolle oli ominaista pyrkimys kokonaisvaltaiseen suunnitteluun, jossa rakennuksen arkkitehtuuri ja sisätilat – valaistus, kalusteet, tekstiilit, sekä ulkotilat nivoutuvat lähes saumattomasti yhdeksi kokonaisuudeksi. Aallon arkkitehtitoimistossa kaikki työskentelivät yhteisen päämäärän puolesta.

Aallon hengessä syntyy myös Alvar Aalto 125 -juhlavuosi – runsas tapahtumavuosi 2023, joka avaa värikkään kaleidoskoopin Aallon taiteelliseen tuotantoon, sekä aineelliseen ja henkiseen perintöön nykysuomalaisille. Täydentyvä tapahtumakalenteri on nyt avoinna!

Arkkitehtuuri ja Muotoilu

Alvar Aallon arkkitehtitoimistossa syntyneet kohteet ja Aaltojen muotoilu inspiroivat yhä edelleen uusia arkkitehti- ja muotoilijasukupolvia kaikkialla maailmassa.

ALVAR AALLON ELÄMÄ

Alvar Aalto (1898–1976) loi poikkeuksellisen laajan ja monipuolisen uran arkkitehtina ja muotoilijana sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Alvar Aalto 1940-luvulla. Kuva Eino Mäkinen, Alvar Aalto -säätiö.

 

Aino Aalto

Aino Marsio valmistui arkkitehdiksi 1920. Aino Aalto työskenteli puolisonsa Alvar Aallon rinnalla tasa-arvoisena suunnittelijana vuosien ajan.

Aino ja Alvar Aalto laivan kannella Vierwaldstättersee-järvellä Sveitsissä 1920-luvun lopulla. Kuva Alvar Aalto -säätiö.

 

ELISSA AALTO

Arkkitehti Elissa Aalto (1922−1994) teki elämäntyönsä Alvar Aallon arkkitehtitoimistossa. Hän oli Alvar Aallon toinen puoliso ja kollega, josta tuli vuosien mittaan Aallon työtoveri, ajatusten tulkki ja välittäjä.

Alvar ja Elissa Aalto Maison Louis Carréssa

Alvar ja Elissa Aalto Maison Carrén olohuoneessa rakennustöiden loppuvaiheessa, 1959. Kuva: Alvar Aalto -säätiö.

 

Alvar Aalto -säätiö

Alvar Aalto -säätiö vaalii arkkitehtina ja muotoilijana tunnetun Alvar Aallon sekä hänen puolisoidensa, Aino Aallon ja Elissa Aallon aineellista ja henkistä perintöä, tehden tunnetuksi myös suunnittelun taustalla vaikuttaneita ajatuksia.

Vuonna 2023 tulee kuluneeksi 125 vuotta Alvar Aallon (1898−1976) syntymästä. Modernin suunnittelun uranuurtajat, arkkitehdit Alvar, Aino ja Elissa Aalto tekivät poikkeuksellisen rikkaan ja monipuolisen uran sekä Suomessa että kansainvälisesti. Juhlavuoden aikana Alvar Aalto -säätiö tuo esiin – yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa – Alvar Aallon arkkitehtitoimiston (1923−1994) tarinaa ja töiden taustalla vaikuttaneita, yhä tänäkin päivänä ajankohtaisia ajatuksia.

Uusi Aalto2-museokeskus on avautunut Jyväskylässä 27.5.2023!

Aalto2-museokeskus. Kuva: Maija Holma © Alvar Aalto -säätiö.

Tutustu Alvar Aalto 125 -tapahtumakalenteriin!