Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Kulttuuriympäristöpäiviä vietetään tänä vuonna 7.–13.9.2020 teemalla Kasvun paikat. Teemaa lähestytään Alvar Aalto -säätiön ja Jyväskylän yliopiston yhteistyössä toteuttamilla opastuskierroksilla kahdesta eri näkökulmasta.

Tiistaina 8.9. klo 17 Aallon kampus kasvun paikkana
Jyväskylän Seminaarimäki on ollut monelle sukupolvelle kasvunpaikka. Nuoret ovat viettäneet siellä opiskelijavuosiaan ja Harjoituskoulussa on moni lapsi aloittanut opintiensä. Kierroksella tutustutaan Seminaarinmäellä sijaitsevan Alvar Aallon suunnitteleman kampusalueen arkkitehtuuriin ja historiaan arkkitehti Päivi Lukkarisen opastamana. Kierros alkaa yliopiston päärakennuksen edestä, Seminaarinkatu 15.

Torstaina 10.9. klo 17 Kampuksen puutarhat kasvun paikkana
Seminaarinmäen puisto- ja puutarha-alueet ovat olleet aina tärkeä osa alueen arkkitehtuuria ja historiaa. Puisto-alueita on kunnostettu viime vuosina entistä ehommiksi. Kampuskierroksella tutustutaan alueen nykyisiin kasveihin ja istutuksiin. Oppaana toimii puutarhuri Nina Jaatinen. Kierros alkaa yliopiston Liikunta-rakennuksen edestä, Keskussairaalantie 2.

Opastuksille on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Tapahtumat ovat osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä (European Heritage Days). Kierrokset täydentävät Alvar Aallon jalostettu maisema -näyttelyä, johon voi tutustua Alvar Aalto -museossa 25.10. asti.

Alvar Aallon jalostettu maisema -näyttelyn teemoihin voi tutustua myös Aallon kampukselle suunnitellun omatoimikierroksen avulla. Kartan kierrokselle löydät Alvar Aalto -museosta, Näyttelykeskus Soihdusta tai täältä.

Kampukseen voit tutustua myös Jyväskylän yliopiston tiedemuseon mobiilioppaiden avulla täällä.

Jalostettu maisema -näyttelyyn järjestetään syyskuun aikana opastettuja näyttelykierroksia sekä työpaja Rakennetaan paratiiseja. Näyttelyn oheistapahtumiin voi tutustua täällä.

Lisätietoja:
Museolehtori Lotta Leskelä
Alvar Aalto -museo
puh. 0400 254708
lotta.leskela@alvaraalto.fi

Rakennustutkija Riikka Javanainen
Jyväskylän yliopisto
puh. 040 8053 263
riikka.p.javanainen@jyu.fi

Kuva: Jyväskylän yliopiston kampusalue. Valokuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.