Siirry pääsisältöön

Kalenteri

”Mitä Suomen maisemaan tulee, niin se oli koko ajan ympärilläni. Kun koin siitä välittyvän tasapainon, aloin myös ymmärtää millä tavoin ihmisen täytyy ympäristöään käsitellä.” Alvar Aalto, 1972

Kansaneläkelaitos (1953-56), Helsinki. Kuva Maija Holma Alvar Aalto -säätiö.

Alvar Aallon jalostettu maisema - 14.5.-25.10 Alvar Aalto -museon Galleriassa

Alvar Aallon jalostettu maisema
Alvar Aalto -museon Galleria 14.5. – 25.10.2020
Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä
Avoinna ti-su klo 10-18

Kesän ja syksyn aikana näyttelyyn liittyy oheisohjelmisto sisältäen mm. opastettuja kierroksia, teemaesittelyjä sekä omatoimikierroksen Jyväskylän yliopiston kampusalueella. Näyttelyn teemaan keskittyvä seminaari järjestetään 23.10. Katso lisätietoja sivun alaosan linkeistä!

Näyttely esittelee arkkitehti Alvar Aallon arkkitehtuurin yhteyttä ympäröivään maisemaan ja luontoon. Näyttely esittelee kohteita niin Suomesta kuin ulkomailta sekä arkkitehtuurista nousevia suunnittelun teemoja ja kunkin kohteen yksilöllisiä piirteitä.

Lue lisää näyttelyn tiedotteesta.

 

Omatoimikierros Alvar Aalto -museon ympäristössä ja Jyväskylän yliopiston Aallon kampuksella

Tämän kierroksen avulla voit itse käydä tutustumassa yhteen Aallon suunnittelemaan merkittävään kokonaisuuteen, Jyväskylän yliopiston kampusalueeseen. Voit itse kulkea alueella ja kokea, kuinka Aalto istutti kampusalueen keskisuomalaiseen maisemaan ja käytti tunnusomaisia teemojaan jalostamaan keskisuomalaisen mäntymetsän ja peltomaiseman yhdeksi maailman kauneimmista yliopistoalueista.

Kohteet on merkitty alueelle teemoja ja alueen piirteitä esittelevillä piktogrammeilla. Niiden yhteydessä olevien QR-koodien takaa löydät lisää tietoa teemasta ja kampusalueen luonteenomaisista piirteistä.

Omatoimikierroksen kartta (PDF)

Tiedot on poimittu sekä Alvar Aallon jalostettu maisema -näyttelyn teksteistä että teoksesta 125 vuotta Seminaarinmäen puistoalueiden historiaa.

KOHTEET JA TEEMAT KARTALLA
(kuvakkeesta avautuu kohdeinfo PDF-tiedostona)