Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Aino, Elissa ja Alvar Aallon muotoilua tutkinut arkkitehti Igor Herler luennoi lauantaina 23.4.2022 klo 12.00 Aino, Alvar ja Elissa Aallon painokankaista. Luento kuullaan Jyväskylän Alvar Aalto Shopissa, jossa on parhaillaan esillä näyttely Lehti, Pisa ja Venezia. Aino, Elissa ja Alvar Aallon painokankaita.

Luento valottaa Aaltojen osuutta suomalaisten painokankaiden historiassa. Aino, Alvar ja Elissa Aalto eivät suunnitelleet kankaita tekstiilisuunnittelun ammattilaisina, vaan loivat painokangaskuoseja arkkitehdintoimensa sivupolkuina. Herler kertoo kankaiden suunnittelusta ja suunnittelijoista sekä suhteuttaa heidän tuotantonsa tällä saralla myös tekstiilisuunnittelun kansainväliseen tasoon. Luennolla avataan myös painokangastekniikan saloja ja sanastoa. Herlerin kirjoittamat artikkelit Aalto-kankaiden syntyhistoriasta ja kankaanpainotekniikoista täydentävät myös Alvar Aalto Shopissa esillä olevaa näyttelyä.

Arkkitehti Igor Herler on tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran arkkitehtuurihistorian tutkijana ja opettajana Teknillisen korkeakoulun arkkitehtiosastolla. Hänen ansionsa ovat mittavat myös suomalaisen taideteollisuuden tuntijana ja tutkijana. Aino ja Alvar Aallon muotoiluun ja erityisesti heidän lasisuunnitteluunsa liittyvä tieto on karttunut ja karttuu edelleen Herlerin perusteellisten tutkimusten ja artikkelien välityksellä.

Ilmoittauduthan tilaisuuteen sähköpostitse 21.4.2022 mennessä: shop@alvaraalto.fi. Tilaisuuteen otetaan max. 25 henkilöä. Tapahtumassa on pientä keväistä tarjoilua.

Alvar Aalto Shopista on myös mahdollista hankkia Alvar Aallon ja Elissa Aallon suunnittelemia Siena– ja H55-painokankaita. Tilaisuuden osallistujille tarjoamme uuden Arkkitehtuuri-muistipelin tutustumishintaan -50% alennuksella.

Suosittelemme tilaisuudessa kasvomaskin käyttöä.

 

Alvar Aalto Shop
Kauppakatu 14
40100 Jyväskylä
e-mail: shop@alvaraalto.fi
puh. 040 135 6210
shop.alvaraalto.fi

 

Kuva:
Näyttely Kunsternes Husissa, Oslossa vuonna 1938. Valokuva Aino Aalto, Alvar Aalto -säätiö.