Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan Alvar Aalto Shopin uuden näyttelytilan ensimmäinen näyttely  LEHTI, PISA JA VENEZIA esittelee Aino, Elissa ja Alvar Aallon suunnittelemia painokankaita.

Arkkitehti Aino Aalto oli yksi suomalaisten painokankaiden mallisuunnittelun pioneereista 1930-luvulta lähtien. Hänen suunnittelemissaan kuoseissa toistuivat mm. tyylitellyt kukka- ja kasviaiheet, joista esimerkkeinä ajattomat Lehtikangas ja Kirsikankukka -kankaat.

Värikkäät ja runsaskuvioiset puuvillakankaat yleistyivät 1950-luvulle tultaessa. Arkkitehtipariskunta Elissa ja Alvar Aallon geometrisia kuoseja sisältävän malliston kankaat soveltuivat sekä kodin tekstiileiksi että vaatetukseen. Osan kankaista pariskunta nimesi pohjoisitalialaisten kaupunkien Pisan, Sienan ja Venetsian mukaan.

Iloisenkirjavassa näyttelyssä on esillä lukuisia esimerkkejä kankaiden alkuperäisistä ja myöhemminkin painetuista variaatioista. Esiteltävä aineisto on koottu museon kokoelmista.

Arkkitehti Igor Herler esitelmöi Aaltojen osuudesta suomalaisten painokankaiden historiassa näyttelyyn liittyen Alvar Aalto Shopissa lauantaina 23.4. klo 12.00. Tilaisuuden järjestämisessä huomioidaan voimassa olevat rajoitukset ja suositukset.

Lue lisää näyttelytiedotteesta.

 

Tapahtumatieto

Aika
3.2. – 19.12.2022
Paikka
Alvar Aalto Shop Jyväskylä
Liput
Vapaa pääsy.
Aukioloajat

ma-pe 10-17, la 10-14

tiedustelut: shop@alvaraalto.fi