Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -museon kevätnäyttely juhlistaa Alvar Aallon nimeä kantavan kansainvälisen arkkitehtuuripalkinnon mitalisteja.

 

Näyttelyn avajaisia vietetään Alvar Aallon syntymäpäivänä ja Arkkitehtuurin päivänä, 3. helmikuuta 2019.

Alvar Aallon suunnittelema mitali perustettiin vuonna 1967 kunnioittamaan luovaa arkkitehtonista työtä. Mitali voidaan myöntää elossa olevalle henkilölle, joka on erittäin merkittävällä tavalla ansioitunut luovan arkkitehtuurin alalla ja jatkanut Aallon perintöä kestävän ja ihmisläheisen suunnittelun muodossa. Palkinnon historiassa korostuu ajaton periaate arkkitehtuurista yhteiskunnallisena työkaluna ja sosiaalisten suhteiden lujittajana.

Näyttely esittelee mitalin voittajat perustamisvuodesta tähän päivään saakka. Mitalistit edustavat kattavaa läpileikkausta arkkitehtuurissa tapahtuneista kehityslinjoista ja tyylisuuntauksista. Palkinnon historian aikana mitalilla on palkittu ansioituneen ja tinkimättömän uran tehneitä arkkitehteja, mutta myös hiljattain kansainväliselle kentälle nousseita tekijöitä. Alvar Aalto -mitalilla on 50 vuoden saatossa palkittu ansioituneita arkkitehteja 10 eri maasta ja tunnustus on jaettu 13 kertaa.

Mitalin jakamisesta vastaavat Arkkitehtuurimuseo, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Rakennustaiteen seura, Alvar Aalto -säätiö ja Helsingin kaupunki.

Näyttelyn ovat tuottaneet yhdessä Alvar Aalto -säätiö ja Arkkitehtuurimuseo.

Näyttelyyn liittyvä oheisohjelmisto ladattavissa pdf-tiedostona: Alvar Aalto -mitali näyttelyn oheisohjelma

Lue lisää näyttelytiedotteesta.

Lisätietoja:
Museoamanuenssi Mari Murtoniemi
puh. 040 355 9162
mari.murtoniemi@alvaraalto.fi

ALVAR AALTO -MITALI 3.2.−5.5.2018
Alvar Aalto -museon Galleria
Alvar Aallon katu 7, 40600 Jyväskylä
www.alvaraalto.fi