Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Jyväskylässä 14.-15.6.2019 järjestetyn kansainvälisen Aino & Alvar Aalto Design Colloquiumin teemana oli Design & Peace. Tapahtumassa käytiin keskustelua teemaan liittyvistä suurista kysymyksistä ja pohdittiin, kuinka esiin nousevat aiheet voisivat olla ajattelun ja vaikuttamisen työkalu tulevaisuuden muotoilussa ja suunnittelussa.

Säynätsalon kunnantalolla järjestettyyn kahden päivän työpajamuotoiseen työskentelyyn osallistuivat kutsuttuina jäseninä eri alojen asiantuntijoita, kuten Marko AhtisaariWalter Bettensmatali crassetKaarina GouldAhmad HumeidMiryan KoMatylda KrzykowskiHeini Lehtinen ja Arto Sivonen. Kaikkiin osallistujiin voi tutustua tarkemmin täältä.

Tilaisuuteen liittyi myös kaikille kaupunkilaisille avoin paneelikeskustelu tapahtuman teemoista, jonka anti on katsottavissa ja kuunneltavissa täältä.

Ruotsalainen kuraattori ja kirjailija Gustaf Kjellin on nyt koonnut Aino & Alvar Aalto Design Colloquiumin hedelmät julkaisuksi, joka kantaa nimeä Design & Peace. Julkaisun verkkoversio on ladattavissa tästä.

Julkaisua voi myös ostaa painettuna kirjana Alvar Aalto -säätiön verkkokaupasta täältä.

Aino & Alvar Aalto Design Colloquimissa esille nousseet kolme teemaa Dreams and Utopias (unelmat ja utopiat), Rituals and symbols of the peace (rauhan symbolit ja rituaalit) ja Spaces for peace and peace mediation (rauhan ja rauhanvälityksen tilat) jätettiin edelleen työstettäväksi työryhmille ja niiden jäsenille.

Keskustelu ja pohdinta aiheen ympärillä siis jatkuu ja kysymys siitä, kuinka hyvällä suunnittelulla voidaan edistää rauhan ja rauhallisuuden elementtejä erilaisissa ympäristöissä eri merkityksissä on edelleen ajankohtainen tulevaisuudessakin.

 

Lisätietoja:
Alvar Aalto -akatemia
Ohjelmapäällikkö Nina Heikkonen
Puh. 044 500 1257
nina.heikkonen@alvaraalto.fi

 

Säynätsalon kunnantalo (1949-1952). Kuvat Eino Mäkinen, Alvar Aalto säätiön valokuva-arkisto.