Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Sunilan Kantolassa 15.6.-31.7. esillä oleva ”Aino Marsio-Aalto, Alvarin varjosta” -näyttely tuo nähtäville keräilijä Pertti Männistön hallussa olevan kokoelman, joka on laajin arkkitehti Alvar Aallon puolison, Aino Marsio-Aallon tuotantoa esittelevä yksityiskokoelma.

Merkityksellistä Kantolan kesänäyttelyssä on etenkin se, että Aino Aallon luomisvoima oli Sunilan tehtaan ja asuntoalueen suunnittelemisen aikaan 1930-luvulla hedelmällisimmillään. 

Aino Aalto käytännössä suunnitteli Sunilan kaikki sisustukset pienintä kangaspalaa myöten. Tämä koskee muun muassa tehtaan pääkonttoria, seuratalo Sunilan Pirttiä ja myös itse Kantolaa, Sunilan tehtaanjohtajan asuntoa. Kantolan suunnitelmat ovat valitettavasti kadonneet, mutta niiden henki muun muassa kalusteissa ja kankaissa on ollut sama kuin tehtaan pääkonttorissa.

Keräilijä Pertti Männistön kattava kokoelma käsittää yli tuhat Aino ja Alvar Aallon suunnittelemaa esinettä: huonekaluja, valaisimia, lasia sekä sisustusdetaljeja. Männistö on erityisen kiinnostunut Aaltojen muotoilun varhaisvaiheista, ja kokoelmassa onkin tuttujen muotoilun klassikoiden ohella useita harvinaisuuksia.

Pertti Männistön kokoelmaan voi tutustua myös virtuaalisesti osoitteessa https://kupoli.eu/tarjoajat/alvar-aalto/muotoja-moneksi-alvar-aalto/

Sunilan Kantolan ”Aino Marsio-Aalto, Alvarin varjosta” -näyttely on avoinna 15.6.-31.7. tiistaista sunnuntaihin klo 11-17. Pääsymaksu näyttelyyn on 5 euroa.

Näyttelyn järjestävät Kotkan kaupunki, aaltodesigncollection, Pertti Männistö ja Sunilan Kantola Oy.

 

Tapahtumatieto

Aika
15.6. – 31.7.2022
Paikka
Kantola, Sunila Kotka
Liput
5 €
Lisätietoja

Pertti Männistö, aaltodesigncollection, p. 040 731 0975

Kotkan kaupunki, kehitysjohtaja Terhi Lindholm, p. 040 670 8222