Siirry pääsisältöön

Kalenteri

ARMI ry ja Invalidiliitto ry etsivät jälleen esteettömyyspalkinnon saajaa. Esteettömyyspalkinto myönnetään toiminnalle tai kohteelle, joka toteuttaa laajaa näkemystä esteettömyydestä ja Design for All -periaatteesta. Palkinnon tarkoituksena on edistää rakennetun ympäristön käytettävyyttä ja soveltuvuutta kaikille, sekä kannustaa elinympäristön suunnittelun ja toteutuksen piirissä toimivia henkilöitä ja tahoja nostamalla esiin parhaita esimerkkejä.

Esteettömyyspalkinto annetaan toiminnasta, joka on valtakunnallisesti merkittävällä tavalla edistänyt esteettömän rakennetun ympäristön syntymistä ja tuo esille uudenlaisia näkökulmia esteettömyydestä. Palkittava voi olla henkilö, ympäristö, reitistö, rakennuskokonaisuus, rakennus, toimintamalli, järjestelmä, palvelu, koulutusohjelma, virkistystoiminta tai näihin liittyvä suunnitelma, jolla on ajankohtaista ja yleistä merkitystä.

Esteettömyyspalkinto jaetaan kahden vuoden välein. Seuraava palkinto jaetaan ARMI-foorumin yhteydessä 19.9.2013 Kaapelitehtaalla Helsinki Design Weekin aikana. Palkintolautakunta voi myös jakaa kunniamainintoja.

Ehdotuksia palkittaviksi voivat tehdä Invalidiliiton ja ARMI ry:n jäsenjärjestöt sekä muut yhteisöt ja kansalaiset. Ehdotukset toimitetaan viimeistään 31.5.2013 mennessä Harri Leivolle (Invalidiliitto ry, Mannerheimintie 107, 00280 Helsinki tai harri.leivo@invalidiliitto.fi). Esityksiin palkittavista on liitettävä riittävät tiedot ja perustelut, jotta raati voi arvioida palkinnon edellytysten täyttymistä.

Palkintoraatiin kuuluvat Anu Karvonen, Rakennusinsinööriliitto RIL, Marita Sandelin, Grafia ry, Meri Mannerla, Suomen maisema-arkkitehtiliitto, Niina Kilpelä, Kynnys ry, Martti Rantavuori, ESPIN -Espoon Invalidit ja Harri Leivo, Invalidiliitto.

Lisätietoja:

Invalidiliitto ry: Esteettömyysasiamies Harri Leivo, p. 09 613 191 tai harri.leivo@invalidiliitto.fi

ARMI ry: Lena Strömberg, lena.stromberg@luukku.com

Invalidiliitto on fyysisesti vammaisten ihmisten valtakunnallinen vaikuttamisen ja palvelutoiminnan monialajärjestö. Invalidiliitto tekee työtä yhteiskunnassa niin, että toimiva arki mahdollistaa fyysisesti vammaiselle ihmiselle itsenäisen ja hyvän elämän. www.invalidiliitto.fi

ARMI ry on arkkitehtuurin, rakentamisen ja muotoilun informaatiokeskus. Siihen kuuluvat Alvar Aalto-säätiö, Suomen Arkkitehtiliitto ry SAFA, Teollisuustaiteen Liitto Ornamo, Graafisen suunnittelun ammattilaisten järjestö Grafia, Suomen Rakennusinsinöörien liitto RIL, Rakennusinsinöörit ja – arkkitehdit RIA ry, Rakennusmestarit ja -insinöörit RKL, Rakennustietosäätiö RTS, Suomen Taideteollisuusyhdistys, Suomen Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo. www.armi.fi