Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -viikko tarjoaa monialaisen foorumin keskustella rakennetun ympäristön ajankohtaisista aiheista

Seinäjoella 13.–17.9.2017 järjestettävä Alvar Aalto -viikko on arkkitehtuuriin keskittyvä, monipuolinen ja vuorovaikutteinen tapahtuma, joka tarjoaa kiinnostavaa sisältöä sekä kaupunkilaisille että alan opiskelijoille ja ammattilaisille. Viikon pääteemoja ovat Alvar Aallon tuotanto ja suunnittelutyön taustalla vaikuttavat ajatukset, sekä rakennetun ympäristön ajankohtaiset aiheet.

Alvar Aalto -viikon aikana järjestettävissä tapahtumissa pohditaan mm. seuraavia kysymyksiä:

  • Mikä rakennetussa ympäristössä on ajankohtaista juuri nyt?
  • Mitä ovat tämän hetken suurimmat teknologiahaasteet?
  • Millaisessa ympäristössä ihminen voi hyvin?
  • Miten arkkitehtuurista voi keskustella taiteen keinoin?
  • Saako arkkitehtuurille nauraa?

 

6. Kansainvälinen Alvar Aalto -arkkitehtuuritapaaminen – Teknologia ja humanismi, 14.–15.9.2017, Seinäjoki

Alvar Aalto -akatemia kutsuu tutkijoita, arkkitehteja, muotoilijoita, alan tutkijoita, opettajia, opiskelijoita ja muita arkkitehtuurista kiinnostuneita osallistumaan Alvar Aalto -viikon ohjelmaan sisältyvään arkkitehtuuriseminaariin, jonka teemana on teknologia ja humanismi.

Call for Papers ja Call for Innovations ovat avoinna jatkettuun päivämäärään, 15.6.2017 asti.

Asiantuntijaluennoista, työpajoista ja keskustelutilaisuuksista koostuvaan seminaariin toivotaan monialaisia ehdotuksia teknologia ja humanismi -teemaan liittyen. Call for Papers ja Call for Innovations -ehdotukset voivat liikkua niin arkkitehtuurin, taiteen, kaupunkisuunnittelun, teollisen muotoilun, insinööritieteen, informaatioteknologian, media- ja viestintäalan, kuin sosiaali- ja humanististen tieteiden aloilla.

Teema herättelee pohtimaan esimerkiksi kysymyksiä rakentamisessa käytettävän teknologian haasteista ja mahdollisuuksista, sekä sen vaikutuksesta ihmisten hyvinvointiin. Aihetta lähestytään myös käyttäjälähtöisten prosessien, uusien tuotantomenetelmien ja rakennusmateriaalien, digitalisaation sekä energiantuotannon ja kulutuksen näkökulmista.

Avoin haku – hae mukaan Alvar Aalto -viikon ohjelmaan!

Alvar Aalto -viikon tapahtumat levittäytyvät lukuisten yhteistyökumppaneiden järjestäminä ympäri kaupunkia. Itsenäisten tapahtumajärjestäjien on mahdollista ehdottaa omaa tapahtumaa osaksi Alvar Aalto -viikon virallista ohjelmaa avoimen tapahtumahaun kautta ja siten saada näkyvyyttä tapahtuman yhteisessä markkinointiviestinnässä.

Mukaan tarjottavia tapahtumia voivat olla monialaisesti esim. avoimet ovet alueen kiinnostaviin arkkitehtuurikohteisiin, keskustelutilaisuudet, näyttelyt, lukupiirit, tai vaikkapa teemaan sopivat stand-up- tai teatteriesitykset.

Haluatko Alvar Aalto -viikon yhteistyökumppaniksi?

Alvar Aalto -viikko tarjoaa yrityksille loistavan mahdollisuuden tuoda yrityksen toimintaa ja tuotteita esiin osallistumalla viikon ohjelmaan esim. Call for Innovations -haun tai markkinointiyhteistyön kautta. Tapahtuma on myös erinomainen tilaisuus verkostoitumiseen ja ammatilliseen täydennyskoulutukseen.

Osallistumisen erilaisiin viikon aikana järjestettäviin ohjelmiin tai arkkitehtuuriseminaariin voi halutessaan liittää myös osaksi työpaikan tyhy-päivän ohjelmaa. Ota yhteyttä, niin voimme yhdessä miettiä yrityksellenne sopivimman tavan osallistua.

Lisätietoja:

Nina Heikkonen, Alvar Aalto -akatemia / Alvar Aalto -säätiö
puh. 044 500 1257
nina.heikkonen@alvaraalto.fi
www.alvaraalto.fi