Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Vuoden 2015 aikana Alvar Aallon kotitalossa Helsingin Munkkiniemessä vieraili 10 071 ihmistä. Vuosi oli näin kävijämäärältään kaikkien aikojen suurin. Munkkiniemessä yleisölle on avoinna myös Alvar Aallon ateljee, jossa vieraili vuoden aikana 5796 ihmistä.

Helsingin yleisökohteissa järjestettiin vuoden aikana opastettuja kierroksia kuudella eri kielellä. Suurin yksittäinen kansallisuusryhmä ovat japanilaiset, joita on lähes neljännes kävijöistä. Kävijämäärän odotetaan pysyvän vähintään samalla tasolla vuonna 2016, jolloin juhlitaan kotitalon valmistumisen 80-vuotisjuhlia.

Alvar Aallon kotitalo. Kuva: Maija Holma / Alvar Aalto -museo.

Alvar Aallon kotitalo. Kuva: Maija Holma / Alvar Aalto -museo.

Vuoden 2015 aikana Aallon ateljeessa Helsingissä järjestettiin ensimmäistä kertaa joulumyyjäiset, jotka keräsivät paikalle runsaasti yleisöä. Kotitaloa ja ateljeeta voi myös vuokrata pienimuotoisiin tilaisuuksiin ja kokouskäyttöön, erityisesti Aallon ateljee on ollut varaajien suosiossa vuonna 2015.

Alvar Aalto -säätiö hallinnoi näiden kahden rakennuksen lisäksi myös Alvar Aalto -museota sekä Muuratsalon koetaloa Jyväskylässä. Ympäri vuoden avoinna yleisölle olevassa Alvar Aalto -museossa on pysyvä näyttely Alvar Aallosta ja siellä järjestetään arkkitehtuuri- ja muotoiluaiheisia vaihtuvia näyttelyitä. Aallon kesähuvila Muuratsalon koetalo on avoinna yleisölle kesäkaudella.

Alvar Aalto -säätiön yleisökohteiden aukioloajat

Tiedustelut: asiakaspalvelukoordinaattori Hanna Pärnä, riihitie@alvaraalto.fi, 040 588 1016

www.alvaraalto.fi