Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Viime vuosina Alvar Aalto -säätiössä on panostettu vahvasti Alvar Aallon kohteisiin matkaavan yleisön palveluun. Verkkosivusto Visit Alvar Aalto kokoaa ensimmäistä kertaa yhden osoitteen alle kaikki matkailijoille avoinna olevat Aalto-kohteet ja saatavilla olevat palvelut. Alvar Aalto -matkailureitti on suunniteltu yhdessä yli kahdenkymmenen Alvar Aalto -kaupungin matkailuasiantuntijan kanssa.

 

Uudistetussa verkkopalvelussa käytännön tiedot entistä paremmin esillä

Alvar Aalto -matkailureitin verkkopalvelussa on tällä hetkellä 28 kiertomatkaa kahteenkymmeneen viiteen eri Alvar Aalto -kaupunkiin Suomessa. Matkaohjelmien lisäksi visit.alvaraalto.fi -palvelu esittelee 59 Alvar Aallon arkkitehtitoimiston suunnittelemaa kohdetta. Matkailureitillä on mukana yli sata palveluntarjoajaa, joista suurin osa on matkailualan pienyrittäjiä.

“Toivomme hartaasti, että tänä kesänä matkailijat valitsisivat kohteekseen kotimaan matkailun helmiä ja viettäisivät lomaa turvallisesti lähikohteissa. Ei ole pakko suunnata merta edemmäs kalaan. Alvar Aalto -matkailureitin kohteissa on useita paikkoja, jotka palvelevat myös pienryhmiä. Tiedustelujen ja varausten yhteydessä pystyy sopimaan yksityiskohdista. Ja samalla tulee tukeneeksi kotimaan talouden elpymistä ja ainutlaatuisissa arkkitehtuurikohteissa toimivia pienyrittäjiä”, kertoo palvelun tuotannosta vastaava Noora Kiili Alvar Aalto -säätiöstä.

Verkkopalvelua on jo ehditty päivittää niin, että sen käyttö on entistä sujuvampaa. Mobiilikäyttöliittymä ja kartat on uudistettu samalla kun kotimaisten kohteiden lisäksi mukaan on liittynyt vierailukohteita muualta Euroopasta.

Kohteiden aukiolo- ja varaustiedot ovat entistä selkeämmin esillä, eri kieliversioita on tuotettu lisää ja matkatoimistoyhteistyöhön panostettu, kuvailee Kiili. “Luontoelämyksiä ja arkkitehtuuria yhdisteleviä ohjelmaehdotuksia on tarjolla runsaasti. Aalto-matkat ovat niin filosofialtaan kuin toteutukseltaankin kestävän matkailun ytimessä”.

 

Kotimaan matkailijat entistä tärkeämpiä kansainvälisesti arvostetuissa vierailukohteissa

Kansainväliset matkailijat ovat aiemmin olleet suurin kävijäryhmä säätiön ylläpitämissä kohteissa Helsingin Munkkiniemessä, sekä Muuratsalon koetalolla Jyväskylän lähellä.

”Tilanne on tänä vuonna erilainen ja toivommekin, että esimerkiksi pääkaupungin ja lähialueiden kaupunkilaiset löytäisivät ainutlaatuiset museokohteemme, Alvar Aallon ateljeen ja Alvar Aallon kotitalon, joihin voi tutustua oppaan kanssa pienryhmissä. Museoliiton tuoreen tutkimuksen mukaan moni suomalainen suunnittelee käyvänsä museoissa aiempaa enemmän ja erityisesti vierailu pienemmissä museokohteissa vaikuttaisi olevan monen suunnitelmissa”, kertoo Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh.

”Säätiössä on vahva luottamus siihen, että arkkitehtuurimatkailun harvinaisuudet, toisin sanoen pienet rajoitetun yleisömäärä erityiskohteet, palvelevat turvallisesti juuri tänä kesänä. Arkkitehtuurin tilallista kokemusta ei oikeastaan voi täysin korvata millään muilla keinoin, kuin vierailemalla kohteessa paikan päällä”, sanoo toimitusjohtaja Lindh.

 

Lisätietoja:
Alvar Aalto -säätiö
Tuottaja Noora Kiili
puh. 044 976 7810
noora.kiili@alvaraalto.fi

 

Alvar Aallon kotitalo (1935-36) sijaitsee Helsingin Munkkiniemessä. Valokuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.