Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Turun Sanomat by Alvar Aalto 1928-1929

Alvar Aallon Turun Sanomille suunnittelema toimitalo, 1928-1929. Kuva: Alvar Aalto -museo.

Alvar Aalto -museo, Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo, HAM Helsingin taidemuseo ja Suomen valokuvataiteen museo juhlistavat Suomen itsenäisyyden merkkivuotta 2017 yhteisellä suurhankkeella. Maaliskuussa avattava Modernia elämää! -näyttely esittelee tuokiokuvia suomalaisesta modernismista ja sen kotimaisista sekä kansainvälisistä saavutuksista vuosina 1917–1968.

Näyttely tuo esille modernismin vahvan tulevaisuuden uskon sekä innostuksen tieteen ja teknologian kehitykseen. Taiteessa, muotoilussa ja arkkitehtuurissa hylättiin menneisyys ja etsittiin uusia ilmaisutapoja.

Modernit arkkitehdit ja muotoilijat rakensivat maailmaa ihanteenaan elämänlaadun parantaminen. Samaan aikaan taiteilijat johdattivat suomalaisen kuvataiteen kohti abstraktimpaa muotokieltä. Esiintyminen maailmannäyttelyissä ja menestys kansainvälisissä arkkitehtuurikilpailuissa toivat nuorelle kansakunnalle mainetta ja kunniaa.

Näyttelyssä ovat mukana muun muassa Alvar ja Aino Aalto, Emmi Fock, Greta Hällfors-Sipilä, Vilho Setälä, Tapio Wirkkala, Kaj Franck, Eliel Saarinen, Viljo Revell ja Timo Sarpaneva, Laila Pullinenja Eila Hiltunen, Wäinö Aaltonen, Vuokko Nurmesniemi, Anitra Lucander, Aarno Ruusuvuori, Sam Vanni ja Unto Pusa.

Modernia elämää! yhdistää uudella ja yllättävällä tavalla arkkitehtuuria, muotoilua, valokuvaa ja kuvataidetta. Näyttely järjestetään HAMin tiloissa Tennispalatsissa. Hankkeen muut museot syventävät teemaa omilla näyttelyillä.

Modernia elämää! on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa.

Lisätietoja:
Annukka Pakarinen
tiedottaja, Alvar Aalto -säätiö
annukka.pakarinen(at)alvaraalto.fi
puh. +358 50 381 0143