Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aallon arkkitehtuuri näyttäytyy uudessa valossa torstaina 21.3. ensi-iltansa saavassa Elena Näsäsen Ohikulkijassa. Videotaidetta ja valokuvaa yhdistelevä kokonaisuus esittelee palan Aallon tuotantoa nykytaiteen kautta. Näsäsen teos on esillä Alvar Aalto -museon Galleriassa Jyväskylässä 22.3.–5.5.2013.

”Olen aina ollut kiinnostunut arkkitehtuurista ja sen yhdistämisestä omaan työhöni. Ohikulkijassa pääsin vihdoin toteuttamaan tämän haaveen”, kertoo Näsänen teoksestaan.

Elena Näsänen: Ohikulkija | Passerby, 2013. Kuva | Photo: Jussi Eerola.

Elena Näsänen: Ohikulkija | Passerby, 2013. Kuva | Photo: Jussi Eerola.

Näyttelijä Yuko Takeda esittää Ohikulkijassa japanilaista naista, joka saapuu vuorokaudeksi Helsinkiin ja kiertää raitiovaunulla kuvaamassa Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia. Pyhiinvaelluksen kohteena ovat Finlandia-talo, Stora Enson pääkonttori, Alvar Aallon kotitalo sekä ateljee.

Äänimaailma on Näsäsen teoksissa tarkoin harkittu ja sen avulla videoteokset saavat lopullisen muotonsa. Myös Ohikulkijassa ääni on merkittävässä roolissa. Anne Tolkkinen on toteuttanut äänet tiiviissä yhteistyössä Näsäsen kanssa ja Jussi Eerola on kuvannut teoksen.

Elena Näsänen tuotanto on kiertänyt kansainvälisillä ja kotimaisilla festivaaleilla sekä näyttelyissä. Hänen tuotantoonsa kuuluu lukuisia töitä, muun muussa videoteos Round (2011) ja Australiassa kuvattu ympäristöekologinen Wasteland (2009).

Alvar Aallon laaja ja monipuolinen elämäntyö on innoittanut uusien arkkitehti- ja muotoilijasukupolvien ohella useita nykytaiteilijoita. Näsäsen lisäksi Alvar Aalto -museon Galleriassa on nähty muun muussa pari vuotta takaperin Vesa-Pekka Rannikon videoinstallaatio Kolme jalkaa ja viime vuonna 2012 Ola Kolehmaisen valokuvanäyttely.


ELENA NÄSÄNEN – OHIKULKIJA
Alvar Aalto -museon Galleria
22.3.
5.5.2013

Alvar Aallon katu 7
40600 Jyväskylä
avoinna ti-su 11-18


Elena Näsäsen on tiedotusvälineiden tavattavissa torstaina 21.3. klo 14 Alvar Aalto -museossa.

Yleisölle avoin taiteilijatapaaminen pidetään perjantaina 22.3. klo 14 Alvar Aalto -museossa.


Lisätietoja:
tuottaja Mari Forsberg p. 045 6790920, mari.forsberg@alvaraalto.fi, Alvar Aalto -museo

Elena Näsäsestä löydät lisäinformaatiota myös Alvar Aalto -museon verkkosivuilta: http://aaltopress.wordpress.com/2012/12/12/elena_nasanen/

Lehdistökuvat:
http://aaltopress.wordpress.com/2013/03/14/press-images-elena-nasanen-ohikulkija-passerby/

Huom! Kuvat ovat salasanasuojattuja. Salasanan saat pyydettäessä Mari Murtoniemeltä, Tomi Summaselta tai Pia Poskiparralta (etunimi.sukunimi@alvaraalto.fi)

www.elenanasanen.com