Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Yleisöllä on vapaa pääsy keskiviikkona 17. huhtikuuta Ateneum-salissa pidettävään Alvar Aalto -akatemian artek-luentoon.

Tanskalaiset arkkitehdit suunnittelivat 1950-luvulla pieniä omakotitaloja, joiden kauneus ja kulttuurinen merkitys ovat kestäneet aikaa ja trendien vaihteluita. Jørn Utzon, Arne Jacobsen ja Knud Peter Harboe aikalaisineen tekivät töitä pienillä budjeteilla ja käyttivät paikallisia materiaaleja. Heidän suunnittelemat ajattomat asunnot toimivat esimerkkeinä tulevalle rakentamiselle.

sheridan_jul_p

Yhdysvaltalainen arkkitehti ja Tanskan nykyarkkitehtuurin johtava asiantuntija Michael Sheridan luo katsauksen tähän merkittävään aikakauteen pohjoismaisen arkkitehtuurin historiassa. Sheridanin luennolla tarkastellaan nykyaikaisen tanskalaisen pientalon kehitystä, mestarillisten omakotitalojen alkuperää ja niiden merkitystä nykyelämässä.

Michael Sheridan opiskeli Minnesotan ja Columbian yliopistoissa. Hän toimii arkkitehtina New Yorkissa ja johtaa omaa toimistoaan, joka on erikoistunut taiteeseen liittyviin hankkeisiin sekä asuntosuunnitteluun. Hänen keskeisiä teoksiaan ovat Room 606 – The SAS House and The Work of Arne Jacobsen (Phaidon, 2003), Poul Kjærholm – Møbelarkitekt (Louisiana, 2006) ja Mesterværker – enfamiliehuset i dansk arkitekturs guldalder. Sheridan kuratoi ja suunnitteli Poul Kjærholmia esittelevän näyttelyn Louisianan taidemuseoon vuonna 2006 ja toimi Tanskan sekä Ruotsin televisiossa esitetyn Enestående huse i Norden –sarjan toisena juontajana.

Michael Sheridan: The Modern House in Denmark: Meaning and Inspiration for Today

Alvar Aalto -akatemian järjestämä avoin artek-yleisöluento

Keskiviikkona 17.4.2013 klo 17.00

Luento on englanninkielinen

Ateneum, Ateneum-sali, osoite Kaivokatu 2, Helsinki

VAPAA PÄÄSY

Lisätietoja: Merja Vainio, puh. 0400 772 636, merja.h.vainio@alvaraalto.fi