Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Laajalahden museoiden yhteistyössä toteuttama kartta esittelee seitsemän mielenkiintoista museokohdetta Helsingissä! 

Mikä: Kartta Laajalahden museokohteista
Kuka: viisi toimijaa – seitsemän kohdetta: Alvar Aalto -säätiö: Alvar Aallon kotitalo ja Alvar Aallon ateljee, Gallen-Kallelan Museo, Didrichsenin taidemuseo, Kansallismuseo: Tamminiemi ja Seurasaaren ulkomuseo sekä Villa Gyllenberg
Missä: Länsi-Helsingissä ja Itä-Espoossa

Museokierros Helsingin Laajalahden ympärillä, tavanomaisten turistireittien ulkopuolella paljastaa seitsemän uniikkia museokohdetta, jotka on mahdollista kokea yhdessä tai erikseen. Luonnonkauniin ympäristön lisäksi kohteita yhdistää mielenkiintoinen arkkitehtuuri, ja se, että ne ovat aiemmin olleet koteja ja/tai työtiloja. Didrichsenin, Villa Gyllenbergin ja Gallen-Kallelan museoissa on lisäksi nähtävissä merkittäviä taidekokoelmia ja vaihtuvia näyttelyitä.

Alueen museot ovat toteuttaneet yhteisprojektina kartan, jolla halutaan edistää alueen museoiden tunnettuutta, ja tehdä museovierailuista kokonaisvaltaisempia elämyksiä. Kartan avulla on helppo löytää tiensä kaikkiin museokohteisiin, ja siihen on myös merkitty bussi-, metro-, raitiovaunu-, sekä kaupunkipyöräpysäkit, uimarannat sekä pari kahvilaa. Karttaa on jaossa mm. museoissa ja hotelleissa, ja se löytyy myös osoitteesta www.laajalahdenmuseot.com.

Arkkitehtuuria, historiaa ja taidetta

Alvar Aallon kotitalossa ja Alvar Aallon ateljeessa Munkkiniemessä voi osallistua opastetuille kierroksille ympäri vuoden. Arkkitehtuurin ja muotoilun ystävät saavat vierailulla kohteisiin kosketuksen Alvar Aallon perheen mielenkiintoiseen elämään ja arkkitehtitoimiston tuotteliaaseen arkeen. Kesäisin voi kierrosten yhteydessä tutustua myös kotitalon ja ateljeen kauniisiin pihoihin.

Tamminiemen opastetuilla yleisökierroksilla pääsee eläytymään erityisesti talon pitkäaikaisimman asukkaan, presidentti Urho Kekkosen (1900–1986), aikaan ja aistimaan 70-luvun sisustuselementtejä ja muotoilua – kesäaikaan nähtävänä on myös Tamminiemen legendaarinen, tervantuoksuinen rantasauna. Vieressä sijaitseva Seurasaaren ulkomuseo herää henkiin kesällä. Kauniit ja kiehtovat rakennukset, sekä saaren upea luonto, kuuluvat sekä helsinkiläisten että ulkomaalaisten suosikkikohteisiin.

Pienestä Kuusisaaresta löytyy peräti kaksi korkeatasoista taidemuseota. Didrichsenin taidemuseossa on esillä 2-3 vaihtuvaa näyttelyä vuosittain, kesällä 2018 yleisöä hellitään Svenskt Tenn -näyttelyllä. Naapurissa sijaitsevassa Villa Gyllenbergissä on esillä sekä museon omaa kokoelmaa, johon kuuluu mm. 38 Helene Schjerfbeckin teosta, sekä vaihtuvia näyttelyitä. Kesälauantaisin Kuusisaareen pääsee Kauppatori-Kuusisaari -väliä liikennöivällä vesibussilla.

Hulppeat kahvittelu- ja museomaisemat löytyvät myös Laajalahden pohjoisrannalta. Gallen-Kallelan Museo, joka sijaitsee taiteilija Akseli Gallen-Kallelan suunnittelemassa ateljeelinnassa, esittelee vaihtuvissa näyttelyissään Gallen-Kallelan ja hänen aikalaistensa taidetta ja elämää, sekä nykytaidetta. Heinäkuusta alkaen museoon voi polkaista myös kaupunkipyörällä.

Lataa kartta ja lähde museoretkelle arkkitehtuurin, historian ja taiteen maailmaan!
LAAJALAHDEN MUSEOT – KARTTA (pdf)

Yhteystiedot

Alvar Aalto -säätiö
Mirkka Vidgrén
Tiedottaja / Alvar Aalto -säätiö
mirkka.vidgren@alvaraalto.fi
Tel: +358 40 168 5142

Gallen-Kallelan Museo
Minna Lindfors
minna.lindfors@gallen-kallela.fi
Tel: 09-8492 340

Seurasaari & Tamminiemi
Mikko Teräsvirta
Intendentti / Kansallismuseo
mikko.terasvirta@kansallismuseo.fi
Tel: +358 29 533 6374

Didrichsenin taidemuseo
Susanna Lehtinen
Amanuenssi
susanna.lehtinen@didrichsenmuseum.fi
Tel: +358-10-2193-972

Villa Gyllenberg
Siiri Oinonen
Tuottaja
siiri.oinonen@gyllenbergs.fi
Tel: +358 40 825 4763