Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Postikortti Turun Teatterin esiripusta 1928 (Lounais-Suomen maalaistentalo).

 Helsinkiläinen Keijo Polón on kerännyt vuosikymmeniä postikortteja, joiden aiheena on arkkitehti Al-var Aallon tuotanto. Näyttelyssä on esillä 188 postikorttia keräilijän 350-400 kappaleen Aalto-aiheisesta korttisarjasta. Korttien kuva-aiheisto kätkee taakseen tietoa ja tarinoita, joista muodostuu alati uudelleen muotoutuva kertomus. Kokoelma on ainutlaatuinen ja karttuu yhä edelleen.

Polón on jaotellut postikortit kokonaisuuksiksi niiden teemojen ympärille, joita hän näkee Aallon arkki-tehtuurissa ja muotoilussa. Teemoista nousevat esiin muun muassa luonnonvalon hyödyntäminen arkkitehtuurissa, vapaan viivan ja viuhka-teeman ilmeneminen Aallon tuotannossa sekä rakennusten yhteys luontoon.

Korttien aiheina ovat paitsi Aallon rakennukset eri vuosikymmeniltä, myös valaisimet, huonekalut ja lasiesineet. Aineistoon perehtyminen avaa ikkunoita Aallon tuotantoon, ja kertoo samalla kortteja ku-vanneiden valokuvaajien näkemyksistä.

Korttikokoelman vanhin kortti on peräisin 1910-20 -luvulta, ja uusimmat 2000-luvulta. Mielenkiintoi-simmaksi kortiksi keräilijä nimeää kuvan Kouvolan varuskunnan pääportista (1923), jonka Aalto sai suunniteltavakseen suorittaessaan asepalvelusta ko. varuskunnassa.

Korttitalot. Arkkitehtuuripostikortteja yksityiskokoelmasta

2.-24.4.2011 Alvar Aalto -museon Galleriassa

Alvar Aalto -museo, Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä

Avoinna ti-su klo 11-18

www.alvaraalto.fi

Lisätietoja:

Tiedottaja Mirkka Vidgrén, puh. 0400 254 708, mirkka.vidgren@alvaraalto.fi