Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Puutarhat lumoavat Alvar Aalto -museon Galleriassa Jyväskylässä 15.4.–29.5.2016. Ajankohtainen kiertonäyttely ”Porraskiveltä puiden siimekseen” esittelee toistakymmentä suomalaista kohdetta, joissa arkkitehtuuri ja sitä ympäröivä puutarha muodostavat ajalleen leimallisen taideteoksen.

MONREPOS’N PUISTO, VIIPURI 1700–1800-luku Päärakennus ja kirjastosiipi: Giuseppe Antonio Martinelli 1800-1804. Puutarhasuunnitelmat: Ludwig Heinrich Nicolay ja Paul Nicolay. Kuva: Taneli Eskola

MONREPOS’N PUISTO, VIIPURI
Kuva: Taneli Eskola

Tunnettujen puutarhojen, kuten Kultarannan ja Monrepos´n puiston ohessa mukana on asumiseen ja arkeen suunniteltuja kohteita, kuten Alvar Aallon Sunilan selluloosatehtaan asuinalue ja Vallilan suurpihakortteli.

Alvar Aalto -museo järjestää näyttelyn mausteeksi runsaasti oheisohjelmaa. Luvassa on muun muassa ”Pienoispuutarha”-työpaja ja näyttelyn toisen kuraattorin Julia Donnerin yleisöluento ”Modernia puutarhaa etsimässä”.

Näyttelyn on tuottanut Arkkitehtuurimuseo. Sen ovat kuratoineet Arkkitehtuurimuseon arkistonhoitaja, FL Elina Standertskjöld sekä tutkija, FT Julia Donner ja suunnittelijana on toiminut arkkitehti Hannele Grönlund. Näyttelyä ovat tukeneet Koneen Säätiö, Sigurd Frosteruksen säätiö, Maiju ja Yrjö Rikalan Puutarhasäätiö sekä Durat.

Lue lisää tiedotteesta.

Porraskiveltä puiden siimekseen
Suomalaisen puutarhataiteen ja arkkitehtuurin dialogeja
15.4.–29.5.2016
Alvar Aalto -museon Galleria
Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä
avoinna ti–su 11–18
www.alvaraalto.fi

Näyttelyn avajaisia juhlitaan torstaina 14.4.2016 klo 18 alkaen Alvar Aalto -museon Galleriassa.

Näyttelyn oheisohjelma:

Asiantuntijaluento: Modernia puutarhaa etsimässä
19.5. klo 18
Luennoitsijana FT Julia Donner.  Alvar Aalto -museon Bio Alppi. Vapaa pääsy.

Opastetut yleisökierrokset näyttelyssä
13.5. ja 27.5. klo 17
Oppaana museolehtori Mirkka Vidgrén. Vapaa pääsy.

Pienoispuutarha-työpaja
Yläkaupungin yönä 21.5. klo 16–20
Tule ideoimaan ja luomaan erilaisista kasveista ja luonnonmateriaaleista miniatyyripuutarha, jossa vain mielikuvitus on rajana!

Lisätietoja:
museoamanuenssi Mari Murtoniemi, mari.murtoniemi (at) alvaraalto.fi, p. 040 355 9162