Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Elokuussa ensimmäistä kertaa järjestettävän Alvar Aalto Café -seminaarin teema ja luennoitsijat ovat varmistuneet. Kaksipäiväisen tapahtuman aikana yleisöllä on ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla kuutta eri puolilla maailmaa vaikuttavaa arkkitehtuurin ja muotoilun huippuosaajaa. Alvar Aalto Cafén teema Abundance on puheenjohtaja Anne Stenrosin käsialaa. Yleisölle avoin tapahtuma pidetään 30.–31.8.2014 Jyväskylässä.

International Alvar Aalto Café 2014.

International Alvar Aalto Café 2014.

”Teeman kautta tarkastelemme Alvar Aalto Caféssa, kuinka inhimillinen arkkitehtuuri tuo ihmisiä yhteen ja muuttaa sosiaalista ympäristöämme. Kaikkia luentoja yhdistää ajatus siitä, miten hyvä tulevaisuus tulisi suunnitella”, kertoo Aalto-yliopiston professori ja Kone Oyj:n muotoilujohtaja Stenros.

Luennoitsijoina nähdään Harvardin yliopiston arkkitehtuuriteorian ja -kritiikin professori Sanford Kwinter ja australialainen liikennesuunnittelija Rachel Smith. Puheenvuoron saavat myös arkkitehtuurikriitikko ja kuraattori Marco Brizzi sekä MVRDV arkkitehti- ja kaupunkisuunnittelutoimiston jäsen Klaas Hofman. Politecnico di Milanon professori Luisa Collina sekä sisustusarkkitehti ja muotoilija Esa Vesmanen avaavat teemaa puolestaan muotoilun näkökulmasta.

”Alvar Aalto Café ei nimensä mukaisesti noudata perinteisen luentoseminaarin kaavaa. Jäykkien luentojen sijaan tapahtuman on tarkoitus olla interaktiivinen ja innostava kokemus luennoitsijoille ja yleisölle. Mukaan odotamme sekä alan ammattilaisia että muita aiheesta kiinnostuneita”, sanoo Alvar Aalto -akatemian johtaja Esa Laaksonen.

Tapahtuman järjestäjänä toimii Alvar Aalto -akatemia. Luennoille on vapaa sisäänpääsy ja ne ovat englanninkielisiä.

Alvar Aalto Cafén internetsivut löydät osoitteesta http://abundance2014.splashthat.com/

Lisätietoja:

Alvar Aalto -akatemian johtaja Esa Laaksonen,
esa.laaksonen@alvaraalto.fi, puh. +358 50 555 7330

tiedottaja Annukka Pakarinen,
annukka.pakarinen@alvaraalto.fi, puh. +358 50 381 0143