Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Kansainvälinen Alvar Aalto -designseminaari NEW WAVE kokoaa alansa huippuosaajat seitsemättä kertaa Jyväskylään 24.8.–25.8.2013. Tänä vuonna designseminaarin puheenjohtajana toimii yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia nykymuotoilijoita, Harri Koskinen.

Aalto sem. 13 logo pieniDesignseminaarissa kuusi ulko- ja kotimaista luennoitsijaa saavat mahdollisuuden pohtia uuden aallon kantamaa omista lähtökohdistaan. Lähiaikoina julkistettavat luennoitsijat ja seminaarin NEW WAVE -tematiikka ovat Koskisen käsialaa.

”Uusi aalto yhdistyy mielessämme ranskalaisen elokuvan huippuvuosiin 1950- ja 60 -luvuilla sekä musiikin uuden aallon ja punkin nousuun 1970-luvun lopulla. Molemmissa etsittiin kokeellisia, ehdottomia rajoja rikkovia ja tyyleistä piittaamattomia esittämisen tapoja. NEW WAVE etsii nyt uutta aaltoa muotoilun kentällä”, sanoo Koskinen valitsemastaan seminaarikokonaisuudesta.

Alvar Aalto -designseminaari perustettiin keskustelufoorumiksi jatkamaan Alvar Aallon edustaman funktionaalisen ja ekologisen suunnitteluperiaatteen henkeä. Joka kolmas vuosi järjestettävä designseminaari on vuorotellut Alvar Aalto -tutkijatapaamisen ja Alvar Aalto -symposiumin kanssa aina vuodesta 1995 lähtien.

Tapahtuman järjestämisestä vastaavat Alvar Aalto -museo ja -akatemia. Aikaisempien designseminaarien puheenjohtajina ovat toimineet muun muussa sisustusarkkitehdit Sari Anttonen ja Simo Heikkilä sekä muotoilija Timo Salli.

Tapahtuma on englanninkielinen.

Tapahtuman verkkosivut osoitteessa www.alvaraaltodesignseminar.fi.

Designseminaarin viimeisimmät uutiset löydät myös Facebookista ja Alvar Aalto -museon verkkosivuilta.

Lisätietoja tapahtumasta:

Alvar Aalto -designseminaarin tuottaja Riikka Fagerholm,
riikka@pinkeminence.fi, puh. +358 41 466 4114,
Pink Eminence

Alvar Aalto -akatemian johtaja Esa Laaksonen,
esa.laaksonen@alvaraalto.fi, puh. +358 50 555 7330,
Alvar Aalto -akatemia

Alvar Aalto -designseminaarin tiedottaja Annukka Pakarinen, annukka.pakarinen@alvaraalto.fi, puh. +358 40 3559049,
Alvar Aalto -museo