Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Haemme Helsingin Munkkiniemessä sijaitsevaan toimipisteeseemme uuteen määräaikaiseen toimeen vahvan kokemuksen omaavaa ammattilaista.

 

RAKENNUSPERINNÖN ASIANTUNTIJA
Asiantuntija työskentelee nelihenkisen rakennusperintötiimin jäsenenä ja vastaa itsenäisesti vihreän siirtymän hankkeen toteuttamisesta. Hän osallistuu osana tiimiä säätiön valtakunnallinen vastuumuseo -statukseen liittyvään Aalto-kohteiden korjaushankkeiden lausunto- ja neuvontatyöhön.

Vihreän siirtymän kolmivuotisen hankkeen tavoite on ilmastonmuutoksen vaikutusten seurantamenetelmän kehittäminen kulttuuriperintökohteisiin. Alvar Aalto -säätiö osallistuu tähän ryhmähankkeeseen Museoviraston, Suomenlinnan Hoitokunnan sekä Oulun Yliopiston kanssa. Hanke on EU-rakennerahaston rahoittama.

Sekä kokemus rakennusperintötyöstä että modernin rakennusperinnön rakenteiden ja rakennusmateriaalien vahva tuntemus ovat edellytys tehtävässä toimimiseen.

Koulutuksen osalta toiveena on soveltuva yliopisto- tai korkeakoulututkinto. Hankekokemus lasketaan eduksi kuten myös museo- ja kulttuurialan kokemus.

Menestymisen edellytyksenä on itsenäinen, vastuullinen ja rohkea työskentelyote sekä kyky omaksua uutta ja hahmottaa kokonaisuuksia. Arvostamme omatoimisuutta, joustavuutta ja positiivista asennetta sekä hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja.

Sujuva suullinen ja kirjallinen englannin kielen taito on välttämätön aidosti kansainvälisessä ympäristössä, muu kielitaito katsotaan eduksi. Samoin hyvät tieto- ja viestintätekniset taidot ovat tarpeellisia.

Toimi on siihen sidotun EAKR-rahoituksen johdosta kahden vuoden määräaikaisuus aikavälillä 1.8.2024 – 31.7.2026. Palkka on määritelty rahoituskriteereissä ja on 3000 €/kk.

Pyydämme lähettämään hakemukset ansioluetteloineen 15.5.2024 mennessä osoitteeseen pirjo.olin@alvaraalto.fi

Lisätietoja antavat:
Joni Rousku
Rakennustutkija
joni.rousku@alvaraalto.fi
040 355 9049

Tommi Lindh
Toimitusjohtaja
tommi.lindh@alvaraalto.fi
044 562 1625

 

Alvar Aalto -säätiö toimii paremman arkiympäristön ja muotoilukulttuurin hyväksi lähtökohtanaan Alvar Aallon ja hänen elämäntyönsä humanistiset ja ekologiset arvot. Säätiön tehtävänä on huolehtia Alvar Aallon aineellisen ja henkisen perinnön jatkumisesta sekä toimia Alvar Aallon arkkitehtuurin ja muotoilun kansainvälisenä tietokeskuksena. Säätiö on toiminut vuodesta 2020 Alvar Aallon arkkitehtuuri- ja muotoiluperinnön valtakunnallisena vastuumuseona.

 

Kuva: Alvar Aallon kotitalo (1935-36) Helsinki. Valokuva Maija Holma © Alvar Aalto -säätiö.