Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -museon kevätkauden avaa kuvataiteilija ja arkkitehti Ulla-Maija Alasen Ihmisen Tila -näyttely. Näyttely rakentuu anatomian arkkitehtuurin ja arkkitehtuurin anatomian tutkielmista, joissa vedenalainen maailma, ihmisen keho ja arkkitehtoninen tila avautuvat katsojalle kiehtovien valokuvateosten kautta. Näyttely on avoinna yleisölle Alvar Aalto -museon Galleriassa Jyväskylässä 7.2.–30.3.2014.

Näyttelyn valokuvateokset yhdistelevät arkkitehtuurin ja lääketieteen kuvia vedenalaisiin valokuviin. Kollaaseissa Alanen rinnastaa ihmisen kehon, luuston ja lihaksiston rakenteista otettuja kuvia esimerkiksi pylvään klassiseen esitykseen. Ihmisen ruumiin sisäpuoli sekä ruumiin vuorovaikutus aineelliseen maailmaan sulautuvat näyttelyssä yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Ulla-Maija Alanen: Nesteen resonanssi / The resonance of water, 2013

Ulla-Maija Alanen: Nesteen resonanssi 2013.

”Astuessamme Ihmisen Tilaan astumme omaan sisäiseen maisemaamme. Arkkitehtoninen tila ja kehon tila sulautuvat yhteen ja kehomme tila saa uuden ulottuvuuden, kun sisäiset maisemamme, rakenteemme ja mittasuhteemme esittäytyvät meille arkkitehtonisina allegorioina ja metaforina”, luonnehtii Alanen näyttelyn teemaa.

Vesi on kantava elementti Alasen näyttelykokonaisuudessa. Hän tarkastelee teoksissa veden parantavaa ja voimaannuttavaa vaikutusta. Vesi nähdään myös ensimmäisenä kotinamme. Alasen veden alla kuvaamat valokuvat ovat paluuta tähän alkukotiin samalla, kun ne resonoivat magneettikuvien mustavalkoisten ja nestemäisten maisemien kanssa.

Ulla-Maija Alanen on helsinkiläinen kuvataiteilija ja arkkitehti, jonka taiteellista tuotantoa on nähty kotimaassa ja ulkomailla. Hän on tunnettu muun muassa kaupunkitilaa kommentoivista julkisivuprojisoinneista. Alanen toimii aktiivisesti myös kulttuurisen vanhustyön parissa.

Näyttelyä ovat tukeneet Kordelinin säätiö sekä Taiteen edistämiskeskus.

Ulla-Maija Alanen on tiedotusvälineiden tavattavissa torstaina 6.2. Alvar Aalto -museolla.

Näyttelyn avajaisia juhlitaan torstaina 6.2. klo 18.00. Tervetuloa!

Ulla-Maija Alasesta ja Ihmisen Tila -näyttelystä löydät lisätietoa
Alvar Aalto -museo verkkosivuilta

Näyttelystä on työstetty erikseen myös
Ihmisen Tila -selailukirja

Lisätietoja ja lehdistökuvien salasana:
tuottaja Mari Forsberg, puh. 045 6790920, mari.forsberg(a)alvaraalto.fi, Alvar Aalto -museo

Lehdistökuvat