Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Jyväskylän kansainvälinen modernin arkkitehtuurin Alvar Aalto -tapaaminen järjestetään neljännen kerran tänä kesänä. Tapahtuman teemana on korkea rakentaminen. Aihepiiriä käsitellään luentojen, projektiesittelyjen, keskustelujen, näyttelyn ja suunnittelutyöpajan kautta. Tarkoituksena on koota yhteen tietous vertikaalisen rakentamisen nykytilanteesta maailmalla ja visioida alan tulevaisuuden kehitystä. Tapahtuman teemoina ovat tornit rakentamisen tuotoksina, korkean rakentamisen suhde kaupunkiympäristöön sekä arkkitehtuurin R&D -tyyppinen kehitystyö.

Tapahtuman kutsuluennoitsijat edustavat arkkitehtuurin maailman kärkeä. Patrik Schumacher on Zaha Hadidin aisapari. Reinier de Graaf on OMA-arkkitehtitoimiston osakas ja toimiston kehitysyksikkö AMO:n johtaja. Anne Stenros on Kone oyj:n muotoilujohtaja ja Steffen Lehmann on kestävän kehityksen arkkitehtuurin kansainvälinen huippunimi. Panu Lehtovuori on kaupunkitutkimuksen kansainvälisiä kärkinimiä, Eva Castro on brittiläinen topologisen ja parametrisen arkkitehtuurin nuori tähti. Zhiqiang Wu on Shanghain maailmannäyttelyn pääsuunnittelija ja kaupunkisuunnittelun professori.

Pääluennoitsijoiden lisäksi tapahtumassa esitetään 18 projektia ja tutkielmaa tornirakentamisen erityiskysymyksistä yhdestätoista eri maasta. Tapahtumaan liittyy myös näyttely lupaavien kykyjen suunnitteluworkshopin tuloksista Espoon Otaniemen alueen kehittämiseksi.

Tapahtuman puheenjohtajana toimii arkkitehti Antti Ahlava helsinkizurich-arkkitehtitoimistosta ja Aalto-yliopistosta.

Tapahtuman on tuottanut Alvar Aalto -akatemia.

Lisätietoja:

www.alvaraalto.fi/conferences/2011/

www.facebook.com/AlvarAaltoMeetingOnModernArchitecture

Puheenjohtaja Antti Ahlava: ahlava@helsinkizurich.com

Alvar Aalto -akatemian johtaja Esa Laaksonen: esa.laaksonen@alvaraalto.fi

Lehdistökuvat: tomi.summanen@alvaraalto.fi

Tapahtuman sihteeristö:

Tomi Summanen, tomi.summanen@alvaraalto.fi

Merja Vainio, merja.h.vainio@alvaraalto.fi