Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aallon ateljee, kuva: Maija Holma / Alvar Aalto -museo. Studio Aalto, Photo: Maija Holma / Alvar Aalto Museum.

Alvar Aallon ateljee, kuva: Maija Holma / Alvar Aalto -museo.

Kaikki neljä Alvar Aalto -säätiön hallinnoimaa yleisökohdetta rikkoivat kävijäennätyksensä vuonna 2016. Alvar Aallon kotitalossa ja ateljeessa Helsingissä, Jyväskylän Alvar Aalto -museossa sekä Muuratsalon koetalossa kävi yhteensä 42 755 vierasta.

”Kiinnostus Alvar Aaltoa ja hänen elämäntyötään kohtaan kasvaa edelleen tasaisesti, kuten on tehnyt Aallon toimiston, museon ja säätiön koko olemassaolon ajan. Vuosien 2013–2016 aikana kasvua selittää osaltaan myös se, että olemme tuona aikana ottaneet avoinnapidon ja opastukset osaksi säätiön ja museon ydintoimintoja ulkoistamisen sijaan. Alvar Aallon kohteisiin tutustuvat ihmiset ovat usein tärkeitä yhteistyökumppaneita ja osa maailmanlaajuista Aalto-entusiastien verkostoa”, sanoo Alvar Aalto -säätiön johtaja Tommi Lindh.

Alvar Aalto -museo, kuva: Tatjana Rukavitsona / Alvar Aalto -museo. / Alvar Aalto Museum, Photo: Tatjana Rukavitsona / Alvar Aalto Museum.

Alvar Aalto -museo, kuva: Tatjana Rukavitsona / Alvar Aalto -museo.

Jyväskylän Alvar Aalto -museossa ja Muuratsalon koetalossa vieraili yhteensä 24 005 (20 877 vuonna 2015) museokävijää. Kohteiden kävijämäärät ovat kasvaneet tasaisesti jo viiden vuoden ajan, mutta nyt kohteissa tehtiin kaikkien aikojen kävijäennätykset. Puolet vierailijoista tuli Suomen ulkopuolelta, kaiken kaikkiaan noin 50 eri maasta.

Kävijämäärän kasvuun on vaikuttanut muun muassa kesän matkailusesongin piteneminen ja Alvar Aaltoa koskevien aiheiden näkyminen kansainvälisessä, valtakunnallisessa ja paikallisessa mediassa entistä useammin. Vuoden aikana esillä olleista näyttelyistä ehdoton vetonaula oli Simo ja Jussi Heikkilän töitä esitellyt Räppänä, joka houkutteli 8 385 kävijää.

Alvar Aallon kotitalo, kuva: Maija Holma / Alvar Aalto -museo. The Aalto House, Photo: Maija Holma / Alvar Aalto Museum.

Alvar Aallon kotitalo, kuva: Maija Holma / Alvar Aalto -museo.

Vuosi oli kävijämäärältään kaikkien aikojen suurin molemmissa Helsingin yleisökohteissa. Alvar Aallon kotitalossa vieraili 11 682 (10 071 vuonna 2015) ja Alvar Aallon ateljeessa 7 068 (5796 vuonna 2015) ihmistä. Kohteissa järjestettiin vuoden aikana opastettuja kierroksia seitsemällä eri kielellä. Suurin yksittäinen kansallisuusryhmä ovat japanilaiset, joita on lähes neljännes kävijöistä. Kotitaloa ja ateljeeta vuokrataan myös pienimuotoisiin tilaisuuksiin ja kokouskäyttöön aikaisempaa enemmän.

Alvar Aalto -säätiön yleisökohteista löydät lisätietoa täältä.

Tiedustelut:

Helsingin kohteet
asiakaspalvelukoordinaattori Hanna Pärnä, riihitie(at)alvaraalto.fi, puh. 040 588 1016

Jyväskylän kohteet
asiakaspalveluvastaava Pia Poskiparta, museum(at)alvaraalto.fi, puh. 040 135 6210

Muuratsalon koetalo, kuva: Janina Kastikainen / Alvar Aalto -museo. Muuratsalo experimental house, Photo: Janina Kastikainen / Alvar Aalto Museum.

Muuratsalon koetalo, kuva: Janina Kastikainen / Alvar Aalto -museo.