Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Helsingin Matkailusäätiö jakoi vuotuiset Helsinki Travel Award -palkinnot torstaina 26.10. järjestetyssä juhlatilaisuudessa Pasilan Konepajalla. Palkinnon saivat Marimekko, Alvar Aalto -säätiö, Kulttuurisauna, Suomenlinna ja Pride-yhteisö. Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala sai tilaisuudessa kunniamaininnan.

Helsinki Travel Award -palkinnolla halutaan nostaa esiin Helsingin vetovoimaisuutta lisääviä toimijoita. Palkitut jakavat 10 000 euron palkintosumman.

Alvar Aalto -säätiön puolesta palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Tommi Lindh ja asiakaspalvelukoordinaattori Hanna Pärnä.

Alvar Aalto -säätiön palkitsemisperusteissa mainitaan: ”Alvar Aalto-säätiö huolehtii Alvar Aallon aineellisen ja henkisen perinnön jatkumisesta sekä edistää Aallon arkkitehtuurin, muotoilun ja suunnittelun taustalla vaikuttaneiden ajatusten tunnettuutta. Säätiön ansiosta jokainen Helsinkiin saapuva Aalto-fani saa varmasti tyydytettyä uteliaisuuden- ja kauneudennälkänsä”.

Tommi Lindh kertoo säätiön tehneen pitkäjänteistä työtä paitsi Aallon tuotannon, myös arkkitehtuurimatkailun parissa. ”Palkinto on upea huomionosoitus siitä, että laaja työsarkamme Aallon arkkitehtuuri- ja muotoiluperinnön parissa nähdään merkityksellisenä. Tämä on myös hieno päätös Alvar Aalto 125-juhlavuodelle ja osoittaa, että Aallon elämäntyö puhuttelee yleisöjä edelleen tänäkin päivänä.”

Alvar Aalto -säätiö ylläpitää Helsingissä kahta museokohdetta, Alvar Aallon kotitaloa ja Alvar Aallon ateljeeta, ja järjestää opastettuja kierroksia kohteisiin ympäri vuoden. Helsingissä sijaitsee useita muitakin Aalto-kohteita, kuten mm. Finlandia-talo, Kulttuuritalo, Kansaneläkelaitos, ent. Enso Gutzeitin pääkonttori, Rautatalo ja ravintola Savoy, jonka sisustuksen Aino ja Alvar Aalto suunnittelivat.

Lisäksi säätiöllä on kaksi yleisölle avointa museokohdetta Jyväskylässä – keväällä 2023 avattu Aalto2 -museokeskus sekä Elissa Aallon kesähuvilaksi suunniteltu Muuratsalon koetalo.

Lisätietoa säätiön museokohteista ja niiden vierailumahdollisuuksista täällä.

 

Palkinnon vastaanottivat Hanna Pärnä ja Tommi Lindh. Valokuva Antti Rintala.

 


Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Mirkka Vidgrén
puh. 040 168 5142
mirkka.vidgren@alvaraalto.fi