Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Modernin arkkitehtuurin kärkinimiin kuuluva Alvar Aalto kiinnostaa tutkijoita yli perinteisten oppiainerajojen kaikkialla maailmassa. Taidehistorioitsijat, arkkitehdit, sosiologit ja esimerkiksi insinöörit ja konservaattorit tuottavat uutta ja arvokasta Aaltoon liittyvää tutkimusaineistoa. Nyt Alvar Aalto -museo on avannut tutkijoille uusia työskentelymahdollisuuksia.

Aalto-yliopiston teknillisen alan korkeakoulut, iso auditorio, Otaniemi, Espoo. Piirustuskokoelma / Alvar Aalto -museo

Aalto-yliopiston teknillisen alan korkeakoulut, iso auditorio, Otaniemi, Espoo. Piirustuskokoelma / Alvar Aalto -museo

-Yksittäiset tutkijat ovat perinteisesti olleet tiiviissä yhteydessä Alvar Aalto -museoon. He eivät ole kuitenkaan välttämättä tienneet toistensa tutkimushankkeista. Halusimme korjata tämän ja luoda tutkijayhteisölle uusia työvälineitä, johtaja Susanna Pettersson sanoo.

Uusin avaus on uudelle helmikuussa lanseerattu Alvar Aalto -museon e-julkaisu, joka on tarkoitettu tieteellisille artikkeleille. Ensimmäinen e-julkaisu sisältää vuoden 2012  kansainvälisen Alvar Aalto Researchers’ Network -seminaarin tutkielmat. Monitieteinen seminaari järjestettiin yhteistyössä Aalto-yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston ja Seinäjoen kaupungin kanssa.

Artikkelit avaavat tämänhetkisen Aalto-tutkimuksen laajuutta sekä maantieteellisesti että metodologisesti. Artikkelien aiheet vaihtelevat Paimion parantolarakennuksen rakennushistoriasta ulkomaisten valokuva-arkistojen löytöihin.

E-julkaisu lisää keskeisellä tavalla kansainvälisen Aalto-tutkimuksen saavutettavuutta tuomalla uuden tutkimuksen vapaasti saataville ympäri maailman ja inspiroi katsomaan Aallon perintöä uudella tavalla.

Aalto-museo aktivoi tutkijoiden keskinäistä verkostoitumista myös avaamalla Aalto-tutkijoille suunnatun Facebook-ryhmän. Museo jatkaa tutkijayhteisön palvelujen kehittämistä. Tavoitteena on saattaa tutkijat jatkuvaan vuorovaikutukseen museon  kanssa.

www.alvaraaltoresearch.fi

Lisätietoja:

johtaja, dosentti Susanna Pettersson, susanna.pettersson@alvaraalto.fi,
puh. +358 40 7360 699, Alvar Aalto -säätiö/ Alvar Aalto -museo

tuottaja Tomi Summanen, tomi.summanen@alvaraalto.fi,
puh. +358 44 555 7337, Alvar Aalto -museo